Gepubliceerd op 11 december 2020

HR automatiseren en tijd overhouden voor andere zaken

Veel tijd kwijt aan het opstellen van contracten, de verlofadministratie, het laten ondertekenen van contracten en meer HR zaken? Automatiseer al deze HR zaken door gebruik te maken van HR Extra van Van Winssen Personeel en Salaris. Automatiseren en tijd overhouden voor wat echt belangrijk is. Roel van Winssen: “HR Automatiseren en tijd overhouden voor wat echt belangrijk is!”

HR Extra is de volgende stap in het automatiseren en delegeren van HR taken. Alles in één veilige online omgeving volledig geïntegreerd met de personeels- en salarisadministratie”, vertelt Roel van Winssen, directeur eigenaar van Van Winssen Personeel en Salaris. “Voor kleine en middelgrote werkgevers maken we dat makkelijk toegankelijk.”

EENVOUDIG CONTRACTEN SAMENSTELLEN

“Met HR Extra vul je jouw eigen documenten met één klik met de gegevens van jouw medewerker, van zijn contract en zijn arbeidsvoorwaarden. Persoonsgegevens, contractgegevens en arbeidsvoorwaarden van werknemers hoeven maar één keer ingevuld te worden in de administratie. Dit bespaart tijd en verkleint de kans op typefouten.”

DIGITAAL ONDERTEKENEN

Het eenvoudig samengestelde contract kan digitaal ondertekend worden door medewerkers en managers. “Dit vereenvoudigt het proces en voorkomt het probleem van afdrukken, scannen en e-mailen. Documenten blijven niet meer liggen, wachtend op een handtekening”, aldus Roel van Winssen. “Alles is direct online afgehandeld.” Getekende documenten worden vervolgens ook automatisch toegevoegd aan het digitale personeelsdossier. “Alles vanuit één programma, alles veilig op één plaats.”

BETREK MEDEWERKERS EN MANAGERS ERBIJ

Met de onderdelen Employee Self Service (ESS) en Manager Self Service (MSS) worden medewerkers en managers actief betrokken bij de HR processen. Ze hebben toegang tot hun eigen digitale HR omgeving. Werknemers kunnen eenvoudig een adreswijziging doorgeven, de loonheffingskorting aanpassen, verlof aanvragen of declaraties indienen. Managers kunnen declaraties, verlof of persoonlijke wijzigingen goedkeuren (of afkeuren), maar ook andere relevante gegevens van hun team inzien en vastleggen.

WORKFLOWS IN HR EXTRA

Loopt het contract van een medewerker bijna af, dan betekent dit werk aan de winkel. Wordt het contract niet verlengd? Dan moet er een aanzegging gemaakt en verstuurd worden. Wordt het contract wel verlengd? Dan moet deze verlenging opgesteld worden, moet je weten voor hoe lang en met welke voorwaarden en moet deze ter ondertekening aan de medewerker worden voorgelegd. Voor deze en tal van andere situaties kun je nu eenvoudig gebruik maken van Workflows in HR Extra. Dat een contract over x aantal dagen afloopt is de trigger voor het starten van een workflow; een interactieve en geautomatiseerde set acties, die achter de schermen taken uitvoert, je werk uit handen neemt en taken aan collega’s en werknemers toewijst. E-mailsignalen wijzen erop dat er een taak klaar staat en leiden direct naar de te ondernemen stappen. Na afhandeling van een taak start HR Workflows automatisch de volgende taak voor de volgende persoon. “Op deze manier delegeer je de HR taken en leg je de verantwoordelijkheid ook bij de medewerkers en de managers. Je beheert de workflows, houdt eenvoudig overzicht en hoeft alleen de voortgang te bewaken.”

Ben je nieuwsgierig geworden naar HR Extra en wil je graag meer weten over de mogelijkheden? Neem contact op met Van Winssen Personeel en Salaris via 024 – 675 29 04 en plan een online demonstratie in. «

VAN WINSSEN PERSONEEL EN SALARIS B.V.

Kerkenbos 1053 H
6546 BB Nijmegen
Telefoon 024  -675 29 04
E-mail info@personeelensalaris.nl
www.personeelensalaris.nl
www.hrextra.nl

Onze partners