Zo maak je een succes van je evenement

3 maart 2023 14:47

Zo maak je een succes van je evenement

Bij de organisatie van een evenement komt heel wat kijken. Een geschikte locatie vinden en natuurlijk een aantrekkelijk programma in elkaar zetten. Als dat allemaal geregeld is en de datum is gepland dan kan de verkoop van tickets starten. Natuurlijk moet dit via een betrouwbaar en veilig systeem gebeuren. Tickets worden vandaag de dag vrijwel altijd online verkocht. De tijd dat je met een slaapzak bij het postkantoor lag voor tickets voor je favoriete evenement ligt jaren achter ons. Als organisator kun je proberen om hier zelf iets voor te ontwikkelen. Maar waarom zou je het wiel uitvinden als de oplossing voor het grijpen ligt? 

Betrouwbare verkoop van je tickets

Je kunt gebruik maken van een gespecialiseerd bedrijf voor online ticket verkoop. Zij nemen je alle zorgen uit handen. Er wordt gebruik gemaakt van een betrouwbaar systeem. Klanten kunnen hun tickets op verschillende manieren betalen. De betalingen worden direct verwerkt en de kopers ontvangen meteen bericht via e-mail dat de transactie is gelukt en dat de tickets zijn betaald. Als organisator kun je eenvoudig zien hoeveel kaarten er al zijn verkocht. Zo weet je ook of jouw evenement populair is en of er wellicht een tweede datum moet worden gepland als de verkoop snel gaat.

De klant bepaalt de prijs

De organisatie bepaalt natuurlijk de prijs voor een ticket. Houd er daarbij rekening mee dat het voor de kopers duidelijk moet zijn welke servicekosten erbij komen. Tickets worden vandaag de dag vrijwel altijd als e-ticket verkocht. De koper kan de barcode of QR code bij de entree laten scannen om toegang te krijgen. Sommige organisatoren kiezen ervoor om de klant de optie te geven om tickets tegen meerprijs per post te laten toesturen. Ook die optie kan in het systeem voor online ticketverkoop worden ingebouwd, evenals het berekenen van een meerprijs. Uiteraard moet er de mogelijkheid zijn om kaarten met een verschillende prijsklasse te verkopen, gekoppeld aan bepaalde plaatsen op de locatie.

Vlotte verkoop van je evenement kaarten

Zeker bij populaire evenementen is er een run op de tickets. Het is dan belangrijk dat het online systeem voor de verkoop daarvan probleemloos functioneert. Als je hiervoor de diensten van Eventgoose gebruikt dan kun je er op rekenen dat alles op rolletjes verloopt. Er is voldoende servercapaciteit en het systeem wordt vooraf grondig getest zodat het verkopen en toesturen van de tickets vlot verloopt. Het is nu verder aan jou om van je evenement een succes te maken.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.