Zet je bedrijf in de spotlight met een bedrijfsfilm

22 mei 2023 09:41

Zet je bedrijf in de spotlight met een bedrijfsfilm

Wanneer je een product of dienst wil aanprijzen bij het grote publiek, dan laat je voor dat deel van je bedrijf een mooie reclamefilm maken. Reclamespotjes focussen zich puur op wat je doet. In slechts een halve minuut (anders stijgen de kosten meteen) zet je dat product in de schijnwerpers. Met mooie, sfeervolle beelden breng je het aan de consument. Maar een commercial gaat alleen over de producten en diensten die je levert en zelden over het achterliggende bedrijf. Je duurzame doelstellingen, familiegeschiedenis en andere belangrijke facetten die je bedrijf uniek maken, kun je niet in dertig seconden belichten. Laat dan een bedrijfsfilm maken die precies dat laat zien.

Bedrijfsvideo

Video's en filmpjes doen het altijd goed. In een bedrijfsfilm komen de feiten samen met sfeervolle beelden van het werk, de producten die je maakt, je geschiedenis en uiteraard de mensen die er werken. Een bedrijfsvideo laten maken is daarbij zeker aan te raden, omdat je dan met professionals werkt die precies weten hoe ze jouw bedrijf, producten en unieke aspecten gaan belichten, zodat een ieder die de film ziet enthousiast wordt van het bedrijf zelf. WIRTZ Film in Amsterdam is bijvoorbeeld zo een videoproductiebedrijf wat daarin is gespecialiseerd. Of het nu gaat om een langere film voor presentaties of om een bedrijfsvideo voor je bedrijfswebsite, deze mensen weten precies wat jij nodig hebt om te schitteren.

Spetterende bedrijfsvideo

Opvallen in de een wereld met steeds meer ondernemingen op een klein oppervlak is een must. Wanneer je kiest voor een bedrijfsvideo gemaakt door mensen met oog voor detail, dan kun je je zeker gaan onderscheiden van de rest. Video trekt namelijk de aandacht en prikkelt verschillende zintuigen; je ziet de bewegende beelden en je hoort de bijbehorende muziek of woorden. Dit samen zorgt voor de aantrekkingskracht van het bewegende beeld. Ga je zelf maar na; hoe lang zit je op YouTube of TikTok te kijken naar verschillende video’s? Juist! En een sprankelende bedrijfsvideo heeft ditzelfde effect.

Als je een goed videoproductiebedrijf hiervoor inhuurt, dan weet je zeker dat ze de unieke kanten van je bedrijf het beste zullen belichten. Hoe? Bijvoorbeeld door met drones over je complex te vliegen, verschillende close-ups te maken met een handheld camera en dan weer uit te zoomen om het grote geheel te kunnen zien. Maar het is natuurlijk het beste om eerst met het bedrijf in gesprek te gaan. Zo leren zij meer over je unieke kanten om in een spetterende bedrijfsvideo naar voren te laten komen.

Val op met een animatiefilm

Er zijn tal van mogelijkheden om bedrijfsvideo’s te laten maken. Heb je bijvoorbeeld als eens gedacht aan een animatiefilm waarin een belangrijk onderdeel van je bedrijf wordt belicht? Een animatiefilm laten maken doe je bijvoorbeeld om een technisch aspect uit te leggen. Animaties doen het goed als instructievideo’s of om een boodschap onder een groter publiek te verspreiden. Van 2D tot de nu immens populaire Whiteboard animatie; WIRTZ Film verzorgt het echt allemaal.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.