Welke raamdecoratie gebruiken kantoren?

17 april 2024 15:45

Welke raamdecoratie gebruiken kantoren?

Kantoor raambekleding heeft meerdere functies en voordelen. Het biedt privacy, reguleert het natuurlijk licht en het voegt stijl toe aan een kantoor. Met de juiste raamdecoratie zorg je voor een goede sfeer en een verhoog je de productiviteit van je medewerkers. Ben je benieuwd welke raamdecoratie het meest geschikt is voor jouw kantoor? We hebben de top 6 voor je op een rijtje gezet.

#1 Lamellen

Lamellen zijn de meest gekozen vorm van raamdecoratie op kantoor. Het grote voordeel van lamellen is dat je dit type raamdecoratie makkelijk kunt bedienen. Letterlijk in een ‘handomdraai’ kun je de gewenste mate privacy en lichtinval regelen. Een ander voordeel is dat ze weinig ruimte in beslag nemen. Wanneer je kiest voor lamellen als raamdecoratie, heb je verschillende keuzes. Heeft jouw kantoor een industriële look? Ga dan voor donkergrijze aluminium lamellen. Of wat dacht je van een klassieke look door stoffen lamellen met een neutrale kleur?

#2 Jaloezieën

Horizontale jaloezieën zijn ook een populaire keuze voor kantoren. Deze vorm van raamdecoratie is perfect voor ruimtes waar privacy gewaarborgd moet worden. Jaloezieën bieden een goede balans tussen privacy en natuurlijk licht. Door de jaloezieën gedeeltelijk dicht te draaien, zorg je voor een zekere mate van privacy, terwijl er nog voldoende daglicht de ruimte binnenvalt.

#3 Plissés

Plissés zorgen voor een verbeterde concentratie in de vergaderruimte. Tijdens een belangrijke meeting met een klant of een strategische meeting met het managementteam, is het belangrijk dat teams in een afgezonderde ruimte van het kantoor geconcentreerd aan het werk kunnen. Je hebt verschillende keuzes voor een plisségordijn. De top-down uitvoering biedt de mogelijkheid om de raamdecoratie van beneden naar boven op te trekken. Op deze manier komt er voldoende daglicht binnen, maar worden je medewerkers op ooghoogte niet afgeleid door mensen of auto’s op straat. Het easyclick plissé biedt de mogelijkheid om een plisségordijn te monteren zonder te boren of te schroeven.

#4 Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn een goede optie voor volledige verduistering. Dit is perfect voor ruimtes waar vaak een presentatie wordt gegeven of waar medewerkers deep work kunnen uitvoeren. Rolgordijnen zijn een praktische en goedkope vorm van raamdecoratie. Bovendien zijn rolgordijnen er in verschillende materialen en kleuren. Naast verduisterende rolgordijnen zijn er ook andere stoffen collecties met transparante of luchtdoorlatende stoffen.

#5 Kantoor gordijnen

Gordijnen geven sfeer aan een kantoor en zorgen voor een huiselijke stijl. Kantoor gordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stoffen. Heb je een ruimte waar veel gebeld wordt? Dan zijn geluidsisolerende gordijnen een handige optie om de geluidsweerkaatsing te verminderen.

#6 Screens

De laatste in dit rijtje zijn screens. Screens worden gemonteerd aan de buitenkant van het kantoorpand. Het grote voordeel aan deze vorm raamdecoratie is dat screens aan de buitenkant van het raam hangen. De zon wordt dus al geweerd voordat deze het raam bereikt. Hierdoor warmt het glas niet op en blijft het koel in de ruimte. Een screen reguleert het zonlicht en zorgt voor privacy. Een ander voordeel is dat je door een screen van binnen wel naar buiten kunt kijken.

Het kiezen van de juiste raamdecoratie is essentieel voor een goede werkomgeving. Hopelijk weet je door onze tips welke raamdecoratie bij jouw kantoor past. Kies zorgvuldig en geniet van een comfortabele werkomgeving!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.