Waarom zal ik een bedrijfslening aanvragen?

3 november 2020 10:23

Waarom zal ik een bedrijfslening aanvragen?

In Nederland rust er vaak nog een taboe op leningen. Veel mensen denken dat een bedrijf dat een lening aanvraagt geen goedlopend bedrijf of ondernemingsplan heeft, maar niets is minder waar! Soms gebeuren er onvoorzienbare gebeurtenissen, zoals het coronavirus, waardoor een bedrijf een kleine lening nodig kan hebben om weer te herstellen, maar ook groeiende bedrijven die willen investeren of bepaalde doelen willen behalen kunnen een lening aanvragen. Als ondernemer heeft u soms simpelweg een kleine lening nodig om uw bedrijf te laten groeien.

Waarom zou u verder een bedrijfsleningen kunnen aanvragen?

1. Voor het inkopen van een grote voorraad voor het hoogseizoen

Het inkopen van grote volumes verlagen vaak de kosten per product wat kostenbesparend en winstgevend is.

2. Het aanschaffen van materiaal of gereedschap

Heeft u nieuw materiaal of gereedschap nodig? Of heeft u een nieuwe machine nodig voor een nieuw project? Dan kunt u een lening afsluiten om de benodigde materialen of machines te kopen, de klus te klaren en de lening terug te betalen met het geld wat met de opdracht is verdiend.

3. Voor marketing

Misschien wilt u uw bedrijf meer promoten en op de markt zetten, de website een opfrisbeurt geven of een marketing bureau inhuren om dat voor u te doen. Er zijn veel marketingactiviteiten die u meer klanten kunnen geven en uw omzet kunnen verhogen, maar waarvoor u even geen kapitaal beschikbaar heeft.

4. Liquiditeit

Heeft u liquiditeit nodig om facturen, salarissen of andere kosten te betalen? Dan kan een bedrijfslening uw liquiditeit versterken.

En hoe kan u dan een zakelijke lening krijgen?

U kunt bijvoorbeeld naar uw bank gaan, maar banken hebben veel eisen en het proces duurt vaak lang. U dient veel papierwerk in te leveren, zoals resultatenrekeningen, balansen, financiële overzichten en ondernemingsplannen. Dit kost veel tijd die eigenaren van kleine bedrijven vaak niet hebben. De gesprekken met de banken duren vaak lang en het duurt weken of maanden voordat u een antwoord van de bank krijgt.

Gelukkig zijn er alternatieven op de markt die snellere werkmethoden hebben dan de banken. Moderne kredietverstrekkers zoals Qeld Bedrijfsleningen biedt online een bedrijfslening aan. Als eigenaar van een klein bedrijf is dit vaak de snelste en gemakkelijkste manier om een financiering te krijgen.

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar 020 808 6084 of mail naar support@qeld.nl. We zijn geopend op werkdagen van 08.00 tot 17.00.

  • Aanvragen duurt één minuut
  • Antwoord binnen één werkdag
  • Dezelfde dag uitbetaald
  • Geen vaste looptijd
  • Geen opstartkosten
  • Geen verborgen kosten
Naar alle berichten van Qeld terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.