Waar haal je inspiratie vandaan voor een nieuw website design?

12 januari 2023 14:02

Waar haal je inspiratie vandaan voor een nieuw website design?

Bij het starten van een nieuw webdesignproject kan het moeilijk zijn om met ideeën te komen. Dit kan het lastig maken om te weten waar te beginnen. Wat helpt, is je concentreren op één taak en chronologisch stap voor stap aan de slag gaan. Kijk bijvoorbeeld eens op de contactpagina op een website. focus op het ontwerp van het contactformulier zelf. Ziet het er goed uit voor jou? Ga dan pas verder met een volgende element. Het blijft uiteraard lastig om te starten, maar je hoeft je geen zorgen te maken: onderstaande vijf tips van deze webdesign agency uit Amsterdam helpen je op weg.

Webdesign tips

1.Gebruik van typografie

Typografie is een van de belangrijkste elementen van het ontwerp van een website. Goede typografie maakt webpagina's gemakkelijk leesbaar en begrijpelijk. Kies lettertypen die leesbaar zijn en pas ze goed aan, zodat ze niet te klein of te groot zijn. Je kan verschillende soorten lettertypen gebruiken, zoals serif of sans-serif, om de pagina's visueel interessanter te maken. Kijk eens op de websites van HubSpot, Spotify of Instagram voor goede voorbeelden van typografie.

2.Kleurgebruik

Een ander belangrijk onderdeel van het ontwerp van een website is kleur. Gebruik kleuren effectief om een sterke visuele impact op de bezoeker te creëren. Consumenten onthouden kleuren en krijgen er ook associaties bij. Denk bijvoorbeeld aan hoe kenmerkend het blauw van KLM is, het roze van Airbnb of het gele van de Jumbo. Laat dit terugkomen over de hele website en daarnaast ook op andere plekken, zoals social media kanalen.

3.Gebruik van opvulling

Opvulling kan diepte en dimensie toevoegen aan het ontwerp van een webpagina. Het geeft inhoud en links meer ruimte, wat op zijn beurt de leesbaarheid verbetert en bijdraagt aan een algeheel gepolijst uiterlijk van de website. Voeg waar nodig opvulling toe met behulp van CSS (Cascading Style Sheets).

4.Houd het simpel

Bij het maken van een website is het belangrijk om het zo simpel mogelijk te houden om verwarring bij bezoekers te voorkomen. Klein Media adviseert daarom om gebruik te maken van een gemakkelijk navigeerbare lay-out zonder al te veel afleidende elementen of panelen/secties binnen de site. Dit maakt de site voor potentiële klanten gemakkelijker te openen en er doorheen te navigeren.

5.Gebruik witruimte rond tekst

Witruimte is essentieel voor het creëren van comfortabele leesomstandigheden op een website of blogartikel. Het zorgt ervoor dat pagina's er schoner en overzichtelijker uitzien en stelt je in staat de hoeveelheid tekst op een pagina te verminderen zonder aan duidelijkheid of impact in te boeten. Het is ook aan te raden om bepaalde punten in een tekst te benadrukken of om sleutelwoorden/-zinnen te benadrukken.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.