Van student naar marktleider in planten

19 juli 2022 13:40

Van student naar marktleider in planten

Met onze grote passie voor planten maken we Europa steeds een stukje groener

Met bijna 100 planten op zijn studentenkamer is het bij Michiel Ingen Housz allemaal begonnen. Hij verhuisde als student naar het Westland om zijn passie voor sierteelt na te jagen. Dit heeft zijn vruchten - ofwel planten - afgeworpen. In tien jaar tijd is hij met zijn webshop 123planten uitgegroeid tot marktleider in online planten verkoop en het geven van advies.

Behandel de planten met liefde

Iets waar Michiel al lang geleden tegenaan liep: “Er is een een gebrek aan informatie over planten, hoe je deze moet verzorgen. Wanneer verpot je een pannenkoekenplant of wanneer snoei je een orchidee? Planten zijn niet goedkoop en je wilt er zo lang mogelijk plezier van hebben. Uit deze gedachten is 123planten ontstaan. Wij geven online informatie en tips over de verzorging van zo veel mogelijk plantensoorten.”

Naast een breed assortiment in mooie en unieke planten gaan ze in hun service een stapje verder. Ze bieden een verpot service en professioneel advies aan. Op deze manier ontzorgen ze de klant volledig en staan de planten altijd op nummer 1. “De liefde voor planten is wat ons team zo sterk maakt en waarom wij ook zo groot gegroeid zijn”, aldus Michiel.

Het positieve effect van kantoorplanten

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat kamerplanten een langdurig positief effect hebben op het welzijn van mensen, dit weten ze bij 123planten maar al te goed. Door planten op kantoor te plaatsen kan er beter geconcentreerd worden en voelen medewerkers zich sneller thuis. Maak daarom van de flexplekken, kantoortuin, concentratieplekken of creatieve plekken een groene werkplek. Kantoorplanten hebben alleen maar voordelen!

Blijven innoveren: Smart Water Control System

“Door de jaren heen is er binnen 123planten veel kennis opgebouwd die ons in staat stelt op een unieke wijze kantoorplanten te onderhouden.”, vertelt Michiel. “In 2015 ben ik begonnen met het ontwikkelen en optimaliseren van ons Smart Water Control System. Met dit systeem worden kantoorplanten zelf voorzien van water, hierdoor vergen de planten minder onderhoud. Zo ontzorgen wij onze klanten met dit slimme watersysteem voor de kantoorbeplanting.”

In 2022 is het SWC-systeem officieel gelanceerd. Via 123kantoorplanten.nl staat het team van 123planten klaar voor professioneel advies over de beplanting op jullie kantoor.

Extra Pokon bij 123planten: wat biedt de toekomst?

“Onze missie is om heel Europa beetje bij beetje groener te maken.” Vanaf heden is het assortiment van 123planten niet alleen te verkrijgbaar in Nederland maar ook over de grens in België, Duitsland én Frankrijk.

123planten
Aartsdijkweg 23c
2676 LE Maasdijk
E-mail: info@123planten.nl
Telefoon: +31 (0)85 4012 700

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.