Tips om de kleedkamers op je werk schoon te houden

16 januari 2023 14:15

Tips om de kleedkamers op je werk schoon te houden

Veel bedrijven bieden verschillende kleedkamers aan. De kleedkamers worden dan ook veel gebruikt door mensen. Niet iedereen gaat even netjes met de kleedkamer om als een ander. Het kan hierdoor zijn dat de kleedkamer een bende is, eind van de dag. Op de momenten dat je dit aankaart binnen het bedrijf, zullen de kleedkamers alsnog erg vies kunnen worden. Het is aan jou dan de taak om de kleedkamers netjes te houden. Maar hoe doe je dat het beste? In deze blog lees je dé tips om de kleedkamers op het werk netjes te houden!

Zorg voor een schoonmaakschema

Zorg voor een duidelijk schoonmaakschema. Het kan zijn dat je zelf de kleedkamers gaat schoonmaken, of dat je dit laat doen door een extern bedrijf. Met een duidelijk schema zorg je ervoor dat de ruimte schoon blijft, doordat er meer aandacht aan wordt besteed. Op het moment dat er weinig aandacht aan de ruimte wordt besteed, zal het sneller vies blijven. Bovendien als er rommel ligt zal er ook sneller rommel worden toegevoegd, in plaats van het moment dat het een nette en opgeruimde ruimte is.

Houd de mensen verantwoordelijk

Het is lastig om de kleedkamer schoon te houden, als die door veel mensen wordt gebruikt. De mensen die wat slordiger zijn, hebben dat vaak niet in de gaten. Het kan goed zijn om iemand verantwoordelijk te houden voor de rommel die diegene heeft gemaakt. Zo zal diegene inzien hoe het anders had gekund en zal het in de toekomst niet snel meer gebeuren. 

Zorg voor de juiste materialen

Het is belangrijk om in een kleedlokaal de juiste materialen aanwezig te hebben. Denk bijvoorbeeld aan een handdoek of een trekker. Vaak wordt de douche niet goed achtergelaten en ligt het water door de hele ruimte. Een goede oplossing daarvoor is een douche drempel. Een douche drempel is een drempel die ervoor zorgt, dat het water niet door de hele ruimte zal lopen.

Zorg voor een duidelijke ordening

Het is goed om te zorgen voor een duidelijke ordening in de kleedkamer. Als er geen duidelijke ordening is, is het vaak onduidelijk voor het personeel. Bijvoorbeeld bij de gedragen werktenues. Het personeel zal de gedragen tenues op verschillende plekken neerleggen, als er geen een duidelijke plek ervoor aangewezen is. Plaats dus een wasmand op een duidelijke en overzichtelijke plek, zodat iedereen het kan zien.

In deze blog is beschreven hoe jij het kleedlokaal schoon kunt houden. Het is handig om een aantal verschillende zaken te proberen. Op het moment dat je ziet dat verschillende aspecten werken, is het goed om deze aan te houden. De zaken die niet werken kun je vervolgens schrappen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.