Sinterklaas als teamtraditie: bouw aan een duurzame werkcultuur

31 mei 2023 15:00

Sinterklaas als teamtraditie: bouw aan een duurzame werkcultuur

Heb je ooit nagedacht over het vieren van Sinterklaas met je collega's? Nee? Nou, het is tijd om daar verandering in te brengen! In deze blog leg ik je uit waarom het vieren van Sinterklaas op kantoor dé teamtraditie is waarmee je een ijzersterke werkcultuur opbouwt. Geloof me, na het lezen van deze blogpost wil je niets liever dan met je team aan de slag gaan met pepernoten, surprises en gedichten!

De magie van Sinterklaas: gezelligheid en waardering

Laten we eerlijk zijn: Sinterklaas is hét feest van gezelligheid, cadeautjes en waardering. Het vieren van Sinterklaas als teamtraditie zorgt voor een ontspannen en vrolijke sfeer op kantoor. Hierdoor voelen medewerkers zich prettiger en meer op hun gemak, wat bijdraagt aan hun productiviteit en algehele werktevredenheid. Een bedrijf met een gezonde en plezierige werkcultuur trekt niet alleen nieuw talent aan, maar zorgt er ook voor dat huidige werknemers tevreden blijven en minder snel op zoek gaan naar een andere baan. Door jaarlijks Sinterklaas op kantoor te vieren, geef je blijk van waardering voor je medewerkers en draag je bij aan hun werktevredenheid.

 

Hoe vieren we Sinterklaas op kantoor?

Door Sinterklaas te vieren, versterk je de band tussen collega's en zorg je voor een positieve werksfeer waar iedereen zich thuis voelt, maar hoe kun je dit nu het beste aanpakken? Om te beginnen met de Sinterklaastraditie op kantoor, organiseer je een lootjestrekking. Dit kan zowel fysiek als digitaal, afhankelijk van de situatie en voorkeuren van je team. Door iedereen een lootje te laten trekken, betrek je alle medewerkers bij de viering en creëer je een gevoel van gezamenlijkheid. Hier mag overigens natuurlijk het nodige strooigoed van Sinterklaas niet ontbreken! Organiseer daarnaast een Sinterklaasborrel of -lunch waarbij iedereen zijn of haar surprise en gedicht kan uitpakken en voorlezen. Dit zorgt voor een informele en gezellige sfeer waarin collega's elkaar op een andere manier leren kennen en waarderen.

 

Betrek ook het management!

Om het belang van de Sinterklaastraditie op kantoor te onderstrepen, is het belangrijk dat ook het management betrokken is bij de viering. Door bijvoorbeeld de directeur of teamleider een actieve rol te geven tijdens de Sinterklaasborrel, laat je zien dat het bedrijf waarde hecht aan de teamtraditie en dat iedereen, ongeacht zijn of haar positie, deel uitmaakt van het team. Om de Sinterklaasviering op kantoor nog specialer te maken, kun je ervoor kiezen om het feest een persoonlijk tintje te geven. Zo kun je Sinterklaas letters bestellen die passen bij de namen van je medewerkers en een persoonlijk gedichtje voor iedereen laten schrijven.

 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.