Roarrr Movement: dé taboedoorbrekende trainingsaanpak gericht op zelfbeeld, mentale gezondheid en grensoverschrijdend gedrag.

23 mei 2022 11:00

Roarrr Movement: dé taboedoorbrekende trainingsaanpak gericht op zelfbeeld, mentale gezondheid en grensoverschrijdend gedrag.

Open je nieuws-app en je leest wel iets over grensoverschrijdend gedrag, huiselijk geweld en mentale gezondheid. Al lang voor de vele media aandacht, horen de oprichters van Roarrr Movement herhaaldelijk oproepen vanuit politiek, scholen en ouders hoe deze problematiek aangepakt kan worden. Roarrr Movement heeft trainingen ontwikkeld voor jongeren en jongvolwassenen die hier effectief een bijdrage aan kunnen leveren.

Naast hun drukke baan in het sociaal domein in Amsterdam, zijn Lisanne Spoor en Rebecca Veldhoen de trainingen gaan ontwikkelen. Ze gaan over thema’s die in de opvoeding of op school vaak wat onderbelicht blijven, maar die zo belangrijk zijn in de vorming van je leven! Thema’s die volgens Lisanne enorm met elkaar samenhangen en dus een holistische aanpak vereisen: 

Bewustwording van deze thema’s en weten hoe je met bepaalde dingen om kan gaan, kan je zo veel energie en pijn besparen voor later.” 

Dit weten beide dames met zelf een rugzak aan eigen ervaringen, waar zij ook in de trainingen uit putten en open over zijn. 

Wie zich aan een ander spiegelt, spiegelt zich zacht”, aldus Rebecca. 

Wij delen ervaringen niet vanuit een slachtoffermentaliteit, maar vanuit een groot besef dat waar je ook vandaan komt en wat je ook hebt meegemaakt, jij aan het roer staat van jouw leven. Er zit prachtig potentieel in iedereen!”, vervolgt zij.

Dé plek voor verbinding en persoonlijke groei

Roarrr Movement biedt een veilige plek voor verschillende levensvragen. Roarrr Movement leert jongeren en jongvolwassenen anticiperen en zich voor te bereiden op mogelijke schadelijke ervaringen en biedt handvatten om bestaand leed te verzachten. Met de taboedoorbrekende self-development trainingen op het gebied van zelfbeeld, mentale gezondheid en grensoverschrijdend gedrag stimuleren zij bewustwording, weerbaarheid en zelfvertrouwen, zodat jongeren en jongvolwassenen het beste uit zichzelf en uit het leven kunnen halen.

Een landelijke aanpak

Roarrr Movement heeft de droom om zoveel mogelijk jongeren en jongvolwassenen te bereiken en een schakel te worden in het beleid van een landelijke aanpak. Roarrr Movement hoopt dat hun trainingsaanbod een vast onderdeel wordt binnen het onderwijs en dat er zo meer aandacht komt voor mentale gezondheid binnen het onderwijs.

Jongeren kunnen er baat bij hebben om vroegtijdig te leren over hun gevoelens te praten. Delen met elkaar is toch wel dé key voor een goede mentale gezondheid. Zo doorbreek je taboes en creëer je herkenning en verbinding”, aldus Lisanne.

De trainingen en workshops

De Roarrr methode is ontwikkeld op basis van eigen ervaringen, leerprocessen en overtuigingen. Maar ook hebben de oprichters zichzelf de vraag hebben gesteld, wat zij zelf als jongere graag hadden meegekregen. De trainingen hebben een veelzijdig en voortvarend karakter. In korte tijd worden er bij iedere deelnemer groeipunten aangeraakt waar zij mee aan de slag gaan voor persoonlijke ontwikkeling. De trainingswijze is open, speels en interactief met invloeden van progressiegerichte coaching, transactionele analyse, NLP en geweldloze communicatie.

Roarrr Movement verzorgt een vast aanbod aan trainingen en workshops op scholen en in (jeugd)instellingen voor vrouwen, mannen of gemixte groepen. Ook ontwikkelen zij aanbod op maat. 

De kracht van 'Sisterhood' 

In 2022 biedt Roarrr Movement vier Sisterhood trainingsweekenden aan voor meiden (13-18 jaar) en jongedames (19-30 jaar). Hier willen zij op termijn ook Brotherhood weekenden aan toevoegen.

Rebecca: “Er schuilt veel kracht in ‘Sisterhood’: door samen te delen, te leren en te groeien, ontstaat er een ultiem gevoel van verbinding. Verbinding met onszelf en anderen is essentieel voor het ervaren van geluk, liefde en voldoening.

Drie dagen lang gaan de deelnemers aan de slag met de thema’s zelfbeeld, mentale gezondheid en grensoverschrijdend gedrag. Zij gaan werken aan hun bewustwording, weerbaarheid en zelfvertrouwen m.b.t. deze thema’s. Dit gebeurt door groepsgesprekken en interactieve oefeningen, met veel aandacht voor persoonlijke leerdoelen. Bijvoorbeeld het leren aanvoelen van en handelen naar jouw grenzen, of werken aan een positieve innerlijke dialoog. De deelnemers sluiten het weekend geïnspireerd, zelfbewust en vol vertrouwen af. 

De weekenden zijn intensief, maar wij laten ook genoeg ruimte voor ontspanning en plezier. Het wordt een ervaring om nooit te vergeten!”, voegt Lisanne hieraan toe.

Twee weekenden vinden plaats bij een verborgen parel in Amsterdam ‘de Protestante Diaconie’, vlak naast de Hermitage. Twee kampeerweekenden vinden plaats in de Achterhoek, op de avontuurlijke locatie ‘de Voshaar’ in Eibergen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.