Restaurant Gym & Gin wint BIB Gourmand

15 november 2017 15:17

Restaurant Gym & Gin wint BIB Gourmand

Maaike Groenewegen gilde het donderdagmorgen 9 november uit. Ze kreeg om drie minuten over negen een appje van een bevriende collega met “Bib Bib Hoera”. De anders een tikkeltje verlegen eigenaresse van Gym & Gin schreeuwde het uit van blijdschap. “Mijn collega’s hadden zoiets van ‘wat is er met Maaike aan de hand’. Maar ik ben zo blij, zo blij. Frank was bij de fysiotherapeut, ik heb hem wel honderd keer gebeld. Toen ik hem bereikte, kon hij zijn geluk niet op. Hier hebben we zo keihard voor gewerkt.”

Feest

Driehonderd ballonnen in goud en rood sieren vandaag restaurant Gym & Gin. Frank Huson: “Het is feest. We drinken al de hele dag champagne. We zijn heel erg opgelucht en dankbaar voor deze erkenning.”

Anderhalf jaar geleden begonnen Frank en Maaike een nieuw culinair avontuur. Na dertien jaar restaurant Huson in het Rotterdamse Scheepvaartkwartier, ook bekroond met een Bib Gourmand, startten zij Gym&Gin in Kralingen. Een plek waar je kunt ontbijten, lunchen en dineren.

Bestsellers

In korte tijd werd Gym & Gin een geliefde hotspot. Het interieur van tegels in huntergreen, een lange bar en hangende amarillissen zorgden voor warmte, op de kaart verfijnde gerechten voor een gezonde lifestyle zonder het genieten te vergeten. Van ontbijt (kokos yoghurt met granola, speltbrood tosti, avocado met ei en sappen uit de slowjuicer), tot lunch (steak tartaar, Japanse bouillon, een luxe saladbar) en diner (softshellcrab met tonijn, gestoomde home made dim sum, een steak uit de Jospergrill, risotto met truffel).

Bestsellers werden de Sushibowls, de Tonijn met softshellcrab, de Gebrande zalm met mango, rode peper en groenten in tempura en Gegrilde bavette in eigen jus.

Bib Gourmand keuzemenu

Vanaf morgen staat er een nieuw Bib Gourmand keuzemenu op de kaart (drie gangen voor 34,50 euro) met onder andere gerechten als Risotto met een gepocheerd ei, kalkoenoester met Pata Negra, geitenkaas, basilicum en meloenvinaigrette, Grietfilet met aardappelmousseline en een saus van cepes en appeltaartje met amandelspijs en kaneelijs.

Over Frank Huson en Maaike Groenewegen

Kok Frank Huson (41) werkte onder tweesterren-chef Edwin Kats in het Amstelhotel, schoolde zich erna twee jaar op Aruba en terug in Rotterdam kookte hij voor Herman den Blijker in Zeezout en De Engel. Dertien jaar geleden opende hij met zijn vriendin Maaike Groenewegen (38) restaurant Huson. Hij kookte, Maaike – ook geschoold in het Amstelhotel - runde de bediening. Een koningskoppel, Huson werd een begrip in Rotterdam. Frank en Maaike hebben twee dochters Nina (8) en Senne (6).

Info

Gym&Gin is zeven dagen per week open. Doordeweeks vanaf 9.00 uur, op zaterdag en zondag vanaf tien uur. De keuken is elke dag open tot 21.30 uur. Er zijn ook mogelijkheden voor zakelijke en particuliere events. Adres: Kralingseweg 224, 3062 CG Rotterdam, 010-2104510, info@gymandgin.nl www.gymandgin.nl.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.