Op weg naar een betekenisvolle carrière: jezelf omscholen tot pedagogisch medewerker

9 januari 2023 10:56

Op weg naar een betekenisvolle carrière: jezelf omscholen tot pedagogisch medewerker

Als pedagogisch medewerker kun je een positief verschil maken in het leven van kinderen, wat ontzettend bevredigend kan zijn. Daarom is het werken met kinderen voor veel mensen een droombaan. Dat geldt ook voor veel mensen die momenteel binnen een andere sector werkzaam zijn. Omscholing naar een functie als pedagogisch medewerker is echter makkelijker dan vaak wordt gedacht.

Problemen in de kinderopvang door personeelstekorten

De afgelopen jaren is er steeds minder personeel binnen de kinderopvang, wat tot verschillende problemen kan leiden. Te weinig personeel betekent minder aandacht voor de kinderen, wat kan zorgen voor problemen met de ontwikkeling en het gedrag van kinderen. In sommige gevallen kan het zelfs tot een minder veilige omgeving leiden: het risico op ongelukken is groter wanneer er minder toezicht is.

Het is belangrijk dat personeel goed opgeleid is om professionele dienstverlening te kunnen bieden. Dat is niet alleen goed voor de kwaliteit van de kinderopvang, maar zorgt ook voor een betere werksfeer onder collega’s.

Omscholing is makkelijker dan wordt gedacht

Het is gelukkig niet moeilijk om omscholing naar een functie als pedagogisch medewerker te volgen. Verschillende instituten bieden zulke opleidingen aan, waar de studie zich vaak op de praktijk richt. Tijdens de opleiding doe je dus praktische werkervaring op, wat omscholing een stuk leuker maakt. Zo kom je er ook nog eens sneller achter of de functie iets voor jou is.

Mensen die zich willen omscholen hebben in veel gevallen niet de mogelijkheid om overdag een opleiding te volgen. Verschillende opleidingsinstituten bieden online opleidingen aan die ’s avonds te volgen zijn. Ideaal wanneer je nog een baan hebt waar je overdag aanwezig moet zijn.

Zelf je werkdagen en locatie bepalen bij HumanKind

HumanKind begon in 1983 als kinderopvang, waar pedagogisch professionals zich inzetten om de ontwikkeling van kinderen te ondersteunen. Dat doen ze door de kinderen uit te dagen op gebied van zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid, alsook door ze helpen om hun talenten te ontdekken.

Op dit moment is HumanKind op zoek naar extra werknemers, waaronder pedagogisch medewerkers. Je bepaalt zelf je werkdagen en hebt de keuze uit verschillende omscholings- en opleidingsmogelijkheden. Waar wacht je nog op?

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.