Non-bancaire financiering middels crowdfinance bij Collin Crowdfund

9 maart 2023 14:56

Non-bancaire financiering middels crowdfinance bij Collin Crowdfund

Bij crowdfinance wordt uw investering gefinancierd middels een (grote) groep investeerders i.p.v. via een bank. Daarom wordt het ook wel een non-bancaire financieringsvorm genoemd.

Crowdfinance wint steeds meer terrein in Nederland. Werd er in 2018 nog € 329 miljoen gefinancierd middels crowdfinance, was dat in 2021 al verdubbeld naar ruim € 730 miljoen. Daarbij heeft marktleider Collin het afgelopen jaar € 138 miljoen mogen financieren aan 382 ondernemingen middels ruim 38.000 bij het platform aangesloten investeerders.

Tijdens het financieringstraject heeft Collin de rol van bemiddelaar tussen de leningnemer (ondernemer) en de investeerders. Collin toetst de financieringsaanvraag en adviseert ondernemers hoe zij de financiering het beste vorm kunnen geven. Als de aanvraag is goedgekeurd, wordt deze op het platform geplaatst. Vanaf dat moment is het aan de investeerders: met de keuze om te investeren, of niet, bepalen zij uiteindelijk het succes van de aanvraag.

De ruim 38.000 investeerders kunnen al vanaf € 100,- investeren. Gemiddeld wordt een leningaanvraag door ruim 250 investeerders gefinancierd. Collin kent haar investeerders erg goed en weet precies óf en hoe een aanvraag op het platform moet verschijnen. Dankzij deze expertise heeft Collin een succesrate van 99,6%.

De voordelen van crowdfinance

Financiering middels crowdfinance heeft diverse voordelen ten opzichte van financiering via de bank. Zo wordt iedere aanvraag in zijn eigen context getoetst, en wordt een aanvraag niet zomaar afgewezen omdat deze zich bijvoorbeeld in een bepaalde branche bevindt. Banken zijn hierin minder flexibel. Collin bekijkt iedere aanvraag nauwkeurig en gaat met de ondernemer in gesprek om te kijken ‘hoe kan het wel?

Naast de persoonlijke begeleiding is de kans ook groot dat u relatief snel over de financiering kunt beschikken. Soms al binnen enkele dagen na het aanleveren van de benodigde documentatie.

Tot slot is financiering middels crowdfinance ook een effectieve marketingtool. De aanvraag, en daarmee de onderneming, wordt bij ruim 38.000 investeerders onder de aandacht gebracht. Via welke andere route komt uw bedrijf bij zoveel potentiële investeerders en potentiële klanten onder de aandacht?

Wij helpen u graag met uw financieringsvraagstuk middels ons grote bestand met serieuze investeerders.

Vraag vrijblijvend advies aan

Benieuwd wat Collin voor uw financieringsvraagstuk kan betekenen? Ga dan naar de website en vraag een vrijblijvend oriëntatiegesprek aan met een van onze Crowdfund Coaches, of vraag direct online een lening aan.

Voor vragen over Collin of het aanvraagproces van een lening kunt u contact opnemen via info@collincrowdfund.nl of telefonisch via 085 401 6546.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.