‘Laat die Mystery Guest maar komen. Wij krijgen een goede beoordeling!’
10 augustus 2018 15:47
Nederlanders houden van exotisch en bijzonder eten. En, van gezelligheid. En… als dit even gecombineerd kan worden in de zakelijke setting, dan is het helemáál goed! Manu Bhatia, directeur/eigenaar van restaurant India Port in Ouderkerk aan de Amstel, weet precies hoe het nuttige en het aangename mét het smakelijke verenigd kunnen worden. De geboren en getogen horeca-onderneemster (ze komt uit een ware horecafamilie) timmert hard aan de weg met haar Indiase thuiskeuken.
“Als je het hebt over de kwaliteit van eten in de horeca, dan is voor mij het belangrijkste criterium dat de smaakpapillen van onze gasten een brede glimlach krijgen,” zegt ze . “Als zelfs de meest lastige eter concludeert dat hij het prima naar z’n zin heeft gehad, dan zijn wij al tevreden. Natuurlijk is er in de Indiase keuken veel keuze. Het is onze taak, als gastheren en gastvrouwen, om de juiste combinaties van gerechten aan te bevelen. Vooral diegenen die nog nooit Indiaas hebben gegeten, moeten we soms even op weg helpen.”
Volgens Manu betekent kwaliteit ook dat je aandacht moet besteden aan de wijnen. “Nederlanders houden nu eenmaal van een goede wijn. Trots zijn wij op onze locatie. We hebben binnen ongeveer 140 zitplaatsen, maar buiten op het terras is het in de zomermaanden ook goed toeven. Maar bovenal wil de Nederlandse horecagast beleving en goede service. Ik ben van mening dat je als gastheer of als gastvrouw vooral in gesprek moet met de mensen aan tafel; je moet op een gegeven moment kunnen aanvoelen wat ze willen. In de selectie van onze medewerkers ben ik daar altijd heel scherp op. Hoe open is iemand om dingen te doen voor de gasten die je bezoeken. Ik weet al vrij snel – door al mijn ervaringen – of iemand geschikt is om in de horeca te werken.”
Het vak is haar met de paplepel ingegoten. “Mijn vader is in 1985 in Utrecht begonnen met een Indiaas restaurant. Begin jaren ’90 kwam daar ook nog een Thais Restaurant bij en een studentencafé. Uiteindelijk ben ik hier in Ouderkerk aan de Amstel met mijn broer van start gegaan. Op een aantal jaren na heb ik vrijwel altijd in de horeca gewerkt. Ik weet dus waar het om gaat.”
“Ook voor de zakelijke gast,” zo vervolgt de zeer gedreven Manu. “Wij hebben de mogelijkheden om vergaderingen te organiseren. Of productlanceringen. Als je publiek luistert naar een presentatie, dan willen ze tegelijkertijd iets lekkers eten. Wel… alle mogelijkheden zijn er bij ons!”
Op de vraag of Manu en haar collega’s wel eens bang zijn geweest voor een Mystery Guest, moet ze lachen. “Nee hoor, laat ze maar komen. Ik heb daar volledig vertrouwen in dat wij een goede beoordeling krijgen. Ons concept is helder en duidelijk. Onze gasten weten daardoor precies wat ze mogen verwachten. Juist ja, het nuttige en het aangename worden met het zéér smaakvolle verenigd!”
TOP 3 Favoriete gerechten bij India Port
- Butter Chicken
- Rogan Josh (Lamscurry)
- Indiase Rijsttrafel
5 spannende vragen!
- Wat is het ultieme geheim van restaurant India Port?
“We hebben geen geheimen. Als je wel geheimen hebt, dan ben je met alles bezig wat juist haaks op kwalitatief hoogwaardige horeca staat.”
- Wat is India Port in 5 woorden? “Passie, kwaliteit, belevenis, familiebedrijf, focus.”
- Wat is jullie grootste ambitie? “Hahaha, we willen elke avond vol zitten!”
- Wat of wie is jullie meest favoriete klant (gast)? “Dat zijn de mensen die uit eten zien als een avondje uit!”
- Wat is het beste compliment dat jullie ooit hebben gehad?
“Ik kom graag terug in India Port. Het is het beste dat ik ooit heb gegeten!”
Restaurant India Port
Amstelzijde 53
1184 TZ Ouderkerk aan de Amstel
Telefoon: 020-3374427
Reacties op dit artikel
Reactie plaatsen? Log in met uw account.