Jonge ondernemers opgelet: zo worden jullie succesvol

30 mei 2023 14:33

Jonge ondernemers opgelet: zo worden jullie succesvol

De wat oudere ondernemer zal af en toe de wenkbrauwen fronsen. In hun tijd bestond er niet zoiets als een YouTube-ster, een influencer en een tiener die zijn of haar geld verdiende met filmpjes op TikTok. De kans is trouwens groot dat de oudere ondernemer geen account op TikTok heeft, of überhaupt weet wat het is. Dat is voor jonge ondernemers wel anders. Ben je aangetrokken tot het ondernemerschap en wil je weten hoe je op de verschillende platformen zoals YouTube en TikTok je geld kunt verdienen? Dan heb je het goede artikel gevonden.

De eerste stap is eenvoudig

Het is helemaal niet moeilijk om een eigen bedrijf in de e-commerce te starten. Een inschrijving bij de Kamer van Koophandel is zo geregeld. Als je minderjarig bent, moet je je ouders meenemen. Ben je 16 of 17 jaar oud, dan kun je een handlichting aanvragen bij de kantonrechter. Deze moet dan beslissen of je bekwaam bent om te handelen.

Je gaat natuurlijk goed voorbereid op pad naar de Kamer van Koophandel. De naam van je bedrijf moet in je hoofd zitten. Zorg voor een naam die goed blijft hangen en, nog belangrijker, door de zoekmachines van Google wordt opgepakt. Er komt uiteraard nog veel meer bij kijken. Bekijk meer om te ontdekken hoe je geld kunt verdienen op bijvoorbeeld Bol of Amazon.

YouTube

Er zijn genoeg voorbeelden van mensen die hun geld verdienen met YouTube. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een markt voor. Zo zijn er mensen die reviews van zwembaden en pretparken maken, YouTubers die games spelen en real life soaps die je kunt volgen. Nu vraag je je waarschijnlijk af hoe het verdienmodel eruitziet.

YouTube is, als je een populair kanaal hebt, een goudmijn. Je kunt inkomsten halen uit advertenties, door merksponsoring, door het verkopen van producten en zo kun je nog wel even doorgaan. Wil je echt rondkomen van YouTube, dan moet je toch al richting de miljoen volgers gaan. Ook met een kleiner kanaal, met bijvoorbeeld 1.000 of 10.000 volgers, kun je al tot €1.000 euro op jaarbasis binnenhalen. Toch best lekker.

Durf een risico te nemen

Iedere ervaren ondernemer zal zeggen dat ze groot zijn geworden door uit hun comfortzone te stappen en risico’s te nemen. Er is natuurlijk wel een verschil tussen risico’s nemen en onverstandig handelen. Zolang je je verstand gebruikt, is het ergste dat er mis kan gaan dat je bedrijf failliet gaat. Dan begin je gewoon weer opnieuw. Zorg er uiteraard voor dat je bedrijf en je privésituatie los van elkaar staan en dat je geen (of nauwelijks) schuldeisers hebt.

Durf te wachten

Misschien een beetje het tegenovergestelde van het vorige punt, maar daarom niet minder waar. Het is in bepaalde gevallen beter om te wachten tot het juiste moment, hoe moeilijk dat ook kan zijn. Stap voor stap groeien is beter dan als een raket omhoog schieten. De meeste raketten zijn namelijk net zo snel weer beneden.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.