Hoe kun je duurzaam ondernemen in Limburg?

23 september 2022 13:43

Hoe kun je duurzaam ondernemen in Limburg?

Duurzaamheid is een begrip wat je tegenwoordig nog steeds erg vaak terug ziet komen, zo ook binnen de ondernemingen. Door verschillende redenen wordt er van de overheid verwacht dat bedrijven hun ondernemingen verduurzamen. Ben jij een ondernemer in Limburg en wil je graag wat meer informatie rondom dit onderwerp? In deze blog vertellen wij jou de beste manieren waarop jij duurzaamheid in jouw Limburgs bedrijf kan brengen.

Verminder de energie transitie

Een belangrijk iets waar de Nederlands overheid dezer dagen mee bezig is, is het verminderen van de Co2-uitstoot. Als bedrijf dien je hiervoor anders om te gaan met energie en andere manieren te vinden om duurzame energie op te wekken. Er zijn meerdere manieren waarop dit kan. Zo kun je online op zoek gaan naar zonnepanelen in Limburg of een warmteboiler aanschaffen die je van het gas afhaalt.

Zonnepanelen Limburg

Investeren in zonnepanelen is een goede eerste stap voor een duurzamere toekomst. Als eerst dien je wel een check te laten doen om te kijken of je dak geschikt is hiervoor. Daarna kun je op zoek gaan naar een geschikte zonnepanelen installateur in Limburg. Gelukkig is zonnepanelen kopen in Limburg niet heel lastig, er zijn genoeg aanbieders op de markt. Vergelijk deze aanbieders goed met elkaar en beslis welke qua prijs/kwaliteit de beste is voor jouw onderneming.

Warmteboiler aanschaffen

Een warmteboiler gebruikt de warmte uit de lucht om water te verwarmen. Wordt er veel gebruik gemaakt van de waterleidingen binnen jouw onderneming? Dan is dit wellicht een goed idee. Met een warmteboiler wordt er namelijk energie bespaard en is het mogelijk om met dit product los te komen van het aardgas.

Circulair ondernemen

Het begrip circulariteit is iets wat erg belangrijk is voor het welzijn en een economie die toekomstbestendig is. Bedrijven als Rabobank geloven dat bedrijven die op een circulaire manier ondernemen veerkrachtiger en innovatiever zijn, waardoor ze beter financierbaar zijn.

Wat is circulariteit?

De betekenis van circulariteit is als volgt; Producten worden na gebruik ingezet als grondstof om nieuwe producten te maken. Er wordt nagedacht over een volgend leven van een product waardoor er minder afval is. En een wereld met minder afval is iets waar we allemaal naar zouden moeten gaan streven.

Kortom; er zijn veel manieren om als Limburgs bedrijf duurzaam te ondernemen, bovenstaande was slechts een klein gedeelte van het grote geheel. Wil jij weten hoe goed jouw bedrijf het doet qua energie en duurzaamheid? Neem dan contact op met een bedrijf dat gespecialiseerd is in duurzaamheid, vaak bieden zij een vrijblijvende energiescan aan en geven ze advies.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.