Hoe een geïntegreerd ICT-pakket jouw bedrijf helpt efficiënter en veiliger te werken

9 maart 2023 08:49

Hoe een geïntegreerd ICT-pakket jouw bedrijf helpt efficiënter en veiliger te werken

Als ondernemer weet je hoe belangrijk het is om je ICT-systemen op orde te hebben. Maar dat is helemaal niet zo eenvoudig in de praktijk uit te voeren. Veel bedrijven hebben verschillende systemen, leveranciers en contracten. Dat is niet alleen onoverzichtelijk, maar zorgt ook voor een instabiele en onveilige situatie binnen het bedrijf. Ondernemers hebben daarom veel baat bij een pakket waarbij alle belangrijke ICT-zaken in één keer uit handen worden genomen.

Een efficiëntere en betrouwbaardere ICT-omgeving terwijl je kosten bespaart

Een geïntegreerd ICT-pakket betekent dat alle belangrijke ICT-zaken in één keer uit handen worden genomen. Het is dus een pakket vol ICT-oplossingen. Een gespecialiseerd bedrijf zorgt voor de installatie en het onderhoud van alle betrokken systemen en softwareapplicaties. Maar ook kan dit bedrijf het volledige netwerkbeheer uit handen nemen. Heb je dan ooit problemen met het netwerk? Dan wordt dit zo snel mogelijk voor je opgelost.

Omdat alles aan elkaar is verbonden kan onderhoud efficiënter uitgevoerd worden. Dat zorgt ervoor dat je op lange termijn kosten bespaart wanneer je een ICT-totaalpakket kiest. Niet alleen kosten de applicaties minder, maar ook bespaar je geld op trainings- en onderhoudskosten. Daarnaast scheelt het je veel tijd en stress wanneer je jouw volledige ICT aan een gespecialiseerd bedrijf uitbesteedt.

Altijd up-to-date en veilig een cloudomgeving gebruiken

Vrijwel alle bedrijven werken nu met de cloud. Het belangrijkste voordeel van de cloud is dat bestanden altijd en overal bereikbaar zijn, waardoor er zonder problemen vanaf andere locaties gewerkt kan worden. De meeste bedrijven zetten de bruikbaarheid van de cloud voorop, maar laten het vaak liggen op gebied van beveiliging.

Wanneer alle gegevens en bestanden op de cloud worden opgeslagen, wordt het voor hackers veel aantrekkelijker om een bedrijf aan te vallen. Wanneer criminelen eenmaal toegang tot de cloud hebben, beschikken ze meteen over alle belangrijke informatie van het bedrijf.

Het is daarom belangrijk dat een ICT-bedrijf jouw cloudomgeving ook kan beveiligen. Denk hierbij aan het up-to-date houden van software en het scannen op malware, ransomware en virussen. En mocht er toch wat misgaan? Dan kan er vrij eenvoudig een back-up teruggezet worden, aangezien alle systemen aan dezelfde cloud zijn verbonden.

Laat je ICT-systemen meegroeien met jouw bedrijf

Veel ondernemers hebben gemerkt hoe lastig het kan zijn om ICT-systemen op te schalen. Wanneer jouw bedrijf een groei doormaakt, wil je jouw systemen hier het liefst zo snel mogelijk op kunnen inrichten. Een geïntegreerd ICT-pakket voldoet aan de behoeften van een bedrijf en kan opschalen wanneer dit nodig is. Zo kun jij je volledig richten op de groei van jouw bedrijf.

Al met al helpt een geïntegreerd ICT-pakket bedrijven om efficiënter te werken, kosten te besparen en schaalbaarder te zijn. Natuurlijk verbetert het ook de online beveiliging van jouw bedrijf. Zo’n ICT-totaalpakket hoef je gelukkig niet zelf te installeren, maar laat je doen door een ICT-bedrijf als Spreen ICT. Zij bieden telefonie en ICT oplossingen voor bedrijven, waar je een maandelijks bedrag per werknemer voor betaalt.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.