Het precisiewerk van een lab medewerker

6 december 2022 09:08

Het precisiewerk van een lab medewerker

Laboratoriumwerk is een heel precies werk. Het gaat immers vaak om onderzoek op microscopisch niveau. Daarnaast zijn er heel veel specialismen als het om laboratoriumwerk gaat. De een onderzoekt het ontstaan van een aandoening, terwijl een ander op zoek gaat naar een medicijn. Daarnaast kun je gespecialiseerd zijn in dieren, de ander in mensen of juist planten. Wanneer je laboratorium vacatures opstelt is het daarom belangrijk om duidelijk uit te leggen wat je bedrijf doet en naar wat voor een medewerker je op zoek bent.

Farmaceutische industrie

Veel laboratorium werk wordt verricht in de farmaceutische industrie. Vaak zijn hier langlopende onderzoeken aan de gang, waardoor het goed is om te investeren in een duurzame relatie met je medewerkers. Het zou zonde zijn wanneer een medewerker voor het einde van een onderzoek je bedrijf verlaat en alles zou moeten overdragen aan een andere laboratorium medewerker. Dit inwerken kan zeer veel tijd in beslag nemen en dat is zonde. Niet alleen van het onderzoek, maar ook van het eerder publiceren van resultaten ten opzichte van concurrenten.

Daarnaast zijn er heel veel vakgebieden, ook binnen de farmaceutische industrie, voor een laboratoriummedewerker om uit te kiezen. Van chemisch specialist tot het analyseren van bloedmonsters en het isoleren van ziektekiemen en virussen. Het is net detectivewerk. Maar het vinden van een geschikte medewerker hoeft dat zeker niet te zijn.

Verschillende disciplines

Als farmaceut ben je op verschillende vlakken tegelijk werkzaam. Aan de ene kant hou je je bezig met onderzoek en ontwikkeling van nieuwe medicijnen, zelfzorggeneesmiddelen, voedingssupplementen en vaccins. Voor de Research & Development afdeling heb je andere werknemers nodig dan bijvoorbeeld voor de afdeling die zich bezig houdt met de kwaliteitscontrole van een medicijn of bijvoorbeeld HPV vaccinatie. Het is juist goed om deze afdelingen gescheiden te houden. De reden hiervoor is simpel: degene die de kwaliteit en werkzaamheid van nieuwe medicatie moet onderzoeken en beoordelen, kijkt met een heel nieuwe, frisse blik naar de samenstelling dan degene die het heeft ontwikkeld. Hierdoor krijg je betere medicatie.

Populaire vacatures

Op dit moment zijn laboratorium medewerkers vooral op zoek naar banen in Research & Development en Quality Control. Verder wordt er ook veelal gezocht naar banen in het Diagnostisch lab voor bijvoorbeeld ziekenhuizen. Ben jij op zoek naar kwaliteit in deze disciplines, dan is het belangrijk om dit duidelijk te omschrijven in de vacaturetekst. Je kan daarbij meteen meer vertellen over het onderzoek wat de aanstaande lab medewerker zal gaan uitvoeren.

Goede verwachting

Vermeld ook in de vacature wat de aanstaande medewerker van het bedrijf mag verwachten. Denk hierbij aan bedrijfsuitjes, vakantiedagen, werklocatie en dergelijke. Toch zal een onderzoeker meer interesse hebben in het werk wat hij of zij bij jou in het lab zal gaan doen. Wees dus ook secuur met het plaatsen van vacatures en het opstellen ervan. Door helderheid te scheppen in de vacaturetekst, trek je altijd de meest enthousiaste en geschikte medewerkers, zodat je snel verder kan met het ontwikkelen van medicatie, vaccins en andere farmaceutische producten.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.