Het belang van voorfinanciering van btw voor ondernemers

12 mei 2023 15:33

Het belang van voorfinanciering van btw voor ondernemers

Als ondernemer is het van essentieel belang om te begrijpen wat 'voorfinanciering btw' is en hoe het jouw bedrijf kan helpen. In dit artikel bespreken we uitgebreid wat voorfinanciering btw is en wat de voordelen zijn voor ondernemers.

Wat is voorfinanciering btw?

Als ondernemer moet je de btw die je betaalt bij de inkoop van goederen en diensten vooruit betalen aan de Belastingdienst. Bij de btw-aangifte kun je deze btw terugvorderen, maar dit kan leiden tot een tijdelijk tekort aan liquide middelen voor je bedrijf.

Voor ondernemers die regelmatig goederen en diensten inkopen kan dit zorgen voor een aanzienlijke financiële last. Gelukkig biedt voorfinanciering een oplossing om deze last te verminderen. Om toe te lichten hoe btw-voorfinanciering in zijn werk gaat, nemen we het voorfinancieren van een Financial Lease als voorbeeld.

Voorfinanciering btw voor financial lease

Financial lease is een populaire manier voor ondernemers om een bedrijfswagen te financieren. Bij zakelijk leasen wordt de btw vooraf gefactureerd en moet je deze dus vooruit betalen aan de leasemaatschappij. Dit kan leiden tot een flinke financiële last voor je bedrijf.

Gelukkig kun je deze last verminderen door gebruik te maken van voorfinanciering van belasting. Dit houdt in dat een kredietverstrekker zoals Qeld de btw voor je voorschiet, waardoor je deze niet zelf hoeft voor te financieren. Dit kan zorgen voor meer financiële ruimte en minder druk op je cashflow. Aan het eind van het kwartaal krijg je het bedrag weer terug van de Belastingdienst en kun jij de voorfinanciering volledig aflossen zonder extra kosten.

Het aanvragen van een voorfinanciering bij Qeld is snel, gratis en geheel vrijblijvend. Natuurlijk kun je voorfinanciering ook gebruiken voor andere doeleinden, zoals het aanschaffen van materiaal, voorraad of cashflow.

Wat zijn de voordelen van voorfinanciering?

Het voorfinancieren van btw heeft verschillende voordelen voor ondernemers. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet:

Allereerst biedt btw-voorfinanciering meer financiële ruimte voor ondernemers om in hun bedrijf te investeren. Door de btw voor te schieten, hoeft een ondernemer geen liquide middelen uit te geven en kan hij of zij deze gebruiken om andere investeringen te doen.

Ten tweede verbetert btw-voorfinanciering de cashflow van een bedrijf. Door de btw niet uit eigen middelen te hoeven financieren, wordt de druk op de cashflow verminderd. Dit is vooral gunstig voor bedrijven die met regelmaat grote bedragen moeten voorfinancieren, maar ook voor bedrijven die eenmalig een grote uitgave willen bekostigen.

Ten derde kan de afhandeling van financiële transacties, zoals een financial lease aanvraag, sneller en eenvoudiger worden afgehandeld dankzij btw-voorfinanciering. De kredietverstrekker schiet de btw immers voor, waardoor de ondernemer minder administratieve lasten heeft en het proces versneld wordt.

Een voorfinanciering aanvragen

Als je geïnteresseerd bent in het aanvragen van btw-voorfinanciering, dan kun je bij Qeld een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen. Qeld biedt transparante kosten en heeft geen verborgen- of opstartkosten. Bovendien is er geen bindende looptijd en kun je aflossen wanneer je wilt.

Naar alle berichten van Qeld terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.