Gevelreiniging in Almere: geef je pand meerwaarde

28 september 2022 08:39

Gevelreiniging in Almere: geef je pand meerwaarde

Je gevel periodiek schoon laten maken is geen overbodige luxe. Sterker nog: gevelreiniging in Almere heeft er voor gezorgd dat menig pand een stijging in waarde heeft gezien. En dat zijn geen stijgingen waar over te disputeren valt: de buitengevel reinigen kan zorgen voor een behoorlijke meeropbrengst, oplopend tot in de duizenden euro’s.

Waarom zou je je gevel laten reinigen?

De toenemende luchtvervuiling is niet alleen slecht voor mens en milieu, maar ook voor de gebouwen waarin we ons dagelijks bevinden. Denk maar eens aan het sahara zand dat zich steeds vaker in ons regenwater bevindt en onze ruiten, gevels en auto’s aantast met een behoorlijke laag vuil. Al dat vuil hoopt zich iedere dag op, wat zorgt voor doffe buitenmuren en vieze ramen.

Hoe lang een gevel meegaat is afhankelijk van diverse factoren, zoals weersinvloeden, begroeiing en mate van onderhoud. Afhankelijk van het originele voeg- en metselwerk kan een gevel het ongeveer 20 jaar uithouden. Door periodieke reiniging en goed onderhoud verleng je de levensduur van je gevel en is deze langer in staat om goed te beschermen tegen diverse weersomstandigheden, zoals winterse kou en neerslag. Daarnaast verhoog je de waarde van je pand wanneer deze een goed onderhouden en schone gevel heeft. Gevelreiniging in Almere kan dus absoluut lonen!

Hier bestaat gevelreiniging uit

Gevelonderhoud bestaat uit het restaureren van bestaand metselwerk en het reinigen, ook wel onderhouden, van voegwerk. Afhankelijk van de staat van de gevel is het mogelijk om deze te herstellen met nieuw voegwerk. Op de lange termijn kan hersteld voegwerk je veel kosten schelen.

Gevelreiniging is het reinigen van de gevel van een gebouw. Dit kan op meerdere manieren. De meest voorkomende methodes zijn een hogedrukspuit, zandstralen en chemisch reinigen. Een hogedrukspuit wordt vaak gebruikt voor oppervlakkig vuil dat gemakkelijker te verwijderen is, zoals bijvoorbeeld begroeiing. Chemische middelen worden ingezet als er bijvoorbeeld roet op de gevel zit. Zandstralen zijn er voor de écht hardnekkige aanslag, zoals graffiti en zware roet.

Gevelreiniging opvolgen met hydrofoberen en conserveren

Nadat je gevel goed gereinigd is, wil je deze natuurlijk het langst mogelijk ook schoon houden. Het is aan te raden om je gevel ook direct te hydrofoberen en conserveren wanneer je je gevel laat reinigen. Hydrofoberen, ook wel impregneren genoemd, en conserveren is een techniek waarbij de gevel waterafstotend gemaakt wordt, zodat deze beter en langer beschermd blijft tegen vocht en vuil van buitenaf. Hydrofoberen en conserveren komt tevens de isolatie van een pand ten goede.

Gevelreiniging in Almere? Zorg altijd voor een expert!

Het is belangrijk dat gevelreiniging op de juiste manier en middels de juiste manieren uitgevoerd wordt. Door onjuiste reiniging, bijvoorbeeld met apparaten die een te hoge druk hanteren, kunnen voegen (deels) kapot gespoten worden. Dit kan er op den duur voor zorgen dat voegen vroegtijdig vervangen moeten worden. Ga daarom altijd in zee met een expert op het gebied van gevelreiniging in Almere. Door gevelreiniging op de juiste manier uit te laten voeren kunnen onnodige extra kosten vermeden worden, en het kan dus zelfs meerwaarde opleveren!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.