Eenvoudige project management tool van onschatbare waarde

25 juli 2022 09:51

Eenvoudige project management tool van onschatbare waarde

Help, hoe zorg ik ervoor dat het project succesvol verloopt? Dat alles in control is en het beoogde eindresultaat wordt behaald? De sleutel tot succes? Een eenvoudig project management tool zoals die van Prinzi.

Deze oplossing kan onmiddellijk gebruikt worden - alleen internet nodig - en is eenvoudig in gebruik. Met deze tool krijg je gelijk een actueel  inzicht in de status en voortgang van projecten. Snel inzicht is van levensbelang, omdat zo tijdig bijgestuurd kan worden.  

Het is belangrijk om snel te kunnen anticiperen, want een project tot een goed einde brengen is geen sinecure. Cijfers lopen sterk uiteen, maar onderzoeken wijzen uit dat minstens vijftig tot wel negentig procent van de projecten mislukt. Daarom is een project management tool, met name een die laagdrempelig is en gelijk bruikbaar, een must.

Hoewel valkuilen bij projectmanagement op de loer liggen, kiezen veel organisaties toch voor projectmatig werken. Het onderbrengen van bepaalde activiteiten in een project levert immers veel voordelen op.

Enkele voordelen van projectmatig werken:

1. sneller doorvoeren van noodzakelijke veranderingen.
2. verbetering van samenwerking intern en extern, wat leidt tot sneller en beter resultaat.
3. een flexibeler organisatie.
4. sterke focus mogelijk op verbetering van bedrijfsresultaten en doelstellingen.

Het is dus zaak om projectmanagement te omarmen. Voorwaarde is wel dat je goede controle hebt over het proces, anders wordt het een rommeltje. En vreet het projectmatig werken bovendien kostbare tijd.

Een project management tool is van levensbelang voor organisaties die projectmatig werken of daarmee willen starten. Online projectmanagement software structureert het project en brengt administratie, planning en rapportage op orde. Zo’n tool is van onschatbare waarde, omdat die leidt tot betere projectresultaten, kortere doorlooptijd en lagere kosten.

Wat wordt er eenvoudiger door?

  • De projectadministratie; die is steeds op orde.
  • Het maken van de projectplanning.
  • Structureren van activiteiten.
  • Verdelen van taken en activiteiten.
  • Het maken van een projectbegroting, budget en forecast.
  • Inzicht in status en voortgang.
  • Opstellen van projectrapportage.

Tool ook ideaal bij agile werken. 

De gemakkelijk bruikbare en simpele project management tool van Prinzi  is ook hét hulpmiddel voor bedrijven die met de Agile methodiek (waaronder Scrum) werken. Agile staat voor behendigheid en lenig.

Bij agile werken wordt gekozen voor kleine multidisciplinaire teams die nauw samenwerken met de klant en steeds in korte cycli zichtbaar of tastbaar resultaat leveren. Dit proces voor productontwikkeling wordt steeds herhaald; verbeteringen worden meteen verwerkt in de volgende periode (iteratie in de softwarewereld geheten). Net zolang tot het product helemaal aan de wensen van de klant voldoet.

De Agile filosofie wint snel terrein. Dat het enorm populair is, komt doordat het bedrijven veel oplevert. Maar om klantgericht, lerend en wendbaar te zijn, is ondersteuning softwarematig zeer welkom. Voor zowel productowners, scrum masters, developers als andere projectmedewerkers.

Functionaliteiten die de Prinzi project management tool onder meer telt:

1. beheer van sprints, backing en planning.
2. kanban bord een kaart of bord dat visualiseert wanneer iets nodig is).
3. persoonlijk dashboard met taken.
4. tijd- en urenregistratie.
5. kosten- en financiële administratie.

Op www.prinzi.nl lees je nog meer over het inzicht krijgen in projecten middels snelle inzet van een eenvoudige project management tool.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.