Duurzaam: mensen leren omgaan met veranderingen

17 februari 2021 11:01

Duurzaam: mensen leren omgaan met veranderingen

Malvern Panalytical is een internationale organisatie met vestigingen, zowel productie- als verkooplocaties, in 30 landen. Vanuit het hoofdkantoor in Almelo is Global Director of HR Ingrid Kanger verantwoordelijk voor 2200 medewerkers wereldwijd.

We hebben het over mensen

“Wij zijn een lerende organisatie, dat is onze visie” vertelt ze. “Vanuit HR zijn wij altijd bezig met mensen en hoe ze kunnen omgaan met ontwikkelingen en veranderingen. Bovendien willen wij ons bedrijf constant afstemmen op de ontwikkelingen in de markt.”

Ingrid Kanger legt uit dat Malvern Panalytical op röntgentechnologie gebaseerde systemen levert om nauwkeurige materiaalanalyses te maken; analyses van uiteenlopende materialen, variërend van voedings- en grondstoffen tot batterijen, metaal en beton, die worden getest om een producent een goede en efficiënte productie te garanderen.

Malvern Panalytical creëert innovatieve, klantgerichte oplossingen die economische impact realiseren middels chemische, fysieke en structurele analyse van materialen. Zo stelt de organisatie met haar uitgebreide industriële kennis en expertise op het gebied van techniek en toepassingen haar klanten in staat om een brede diversiteit aan materialen beter te begrijpen, en zodoende productie te maximaliseren en productkwaliteit te verhogen.

“Als ik over ‘organisatie’ praat, heb ik het in feite over mensen. We hebben allemaal steeds meer te maken met een sterke toename van digitaliseringen; we moeten er samen voor zorgen dat de betrokken mensen daar een passend antwoord op hebben. Je zult als bedrijf een cultuur moeten ontwikkelen waarin die constante verandering een gegeven is en hoe je je medewerkers daar in meeneemt.”

Voorstanders van een leven lang leren

“We zullen moeten blijven investeren in mensen” stelt Ingrid Kanger. “De klant vraagt immers om goede antwoorden. We moeten dan ook meegaan in alle ontwikkelingen om duurzame arbeidskrachten te genereren. Er ontstaat namelijk voortdurend andere, nieuwe arbeid. Dat er wordt gesteld dat een lerende arbeidsmarkt essentieel is voor effectief economisch herstel, is een gegeven waar wij al hard mee bezig zijn. Dat vullen wij al in door middel van onze aanpak. De status quo van dit moment is over vijf jaar al niet meer aan de orde. Arbeid verdwijnt namelijk niet, er komen alleen talloze andere banen voor in de plaats.

Men zal bereid moeten zijn om open te staan voor verandering – het zijn de mensen die daarbij dan het initiatief nemen. Op die manier bind je je medewerkers ook aan je. Wij zijn dan ook sterke voorstanders van een leven lang leren. Je ziet nu eenmaal heel veel veranderingen om je heen waarin je mee kunt – of zult moeten als organisatie. Alleen op die manier wordt de economie gericht verder geholpen.”

Malvern Panalytical BV
Lelyweg 1
7602 EA Almelo
tel. 0546 - 534444
www.malvernpanalytical.com

Tekst: Theo Bennes

Naar alle berichten van Malvern Panalytical terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.