Durf los te laten als je vastloopt met je bedrijf!

28 november 2022 13:11

Durf los te laten als je vastloopt met je bedrijf!

De BIEB Quickscan van Moja Potential Activation

Weet je het nog? Ooit ben je je onderneming begonnen. Je had een prachtig idee, een dienst of product dat je in de markt wilde zetten. Je schreef je enthousiast in bij de Kamer van Koophandel en zat vol plannen. Je bruiste van energie. Die energie en positiviteit gaf je moeiteloos door aan je klanten en medewerkers. Toch kan het, zelfs na zo’n vliegende start, zomaar gebeuren dat je vroeg of laat een beetje vastloopt. De sprankel is weg, de ideeën drogen op. En je weet niet precies waar het aan ligt.

Uit je comfortzone

Oeps. Is dat dan einde oefening voor je onderneming? Zeker niet! Uit ervaring weten wij van Moja Potential Activation zeker dat er ook in jou en je team onbenutte kwaliteiten zitten, die je nog moet ontdekken. En áls je ze eenmaal hebt ontdekt, gaat er een schatkamer aan nieuwe mogelijkheden voor je open. De truc is: je moet durven loslaten. Sla eens een andere weg in dan de platgetreden olifantenpaadjes in je hoofd en je bedrijf. Dan beland je buiten je comfortzone, en dat is precies waar je moet zijn.

Frisse blik

Ja, dat is spannend. Een mens is een gewoontedier, dus jij diep van binnen ook. Het liefst houd je vast aan jouw vertrouwde werkwijze en manier van denken. Daarom is het slim om niet in je eentje op zoek te gaan naar de verborgen kracht in jezelf en je onderneming. Het helpt als je iemand met een frisse blik laat meekijken. Schakel iemand in die met een andere bril en zonder blinde vlekken je bedrijfsvoering en potentieel onder de loep neemt.

Inspirerend en energiek

Als Moja door een ondernemer wordt benaderd met dit soort vraagstukken, gebruiken we graag de BIEB Quickscan. Van oorsprong staat de afkorting BIEB voor Business Integraal & Effectief Besturen. Maar wij noemen het eigenlijk liever Business Inspirerend & Energiek Besturen. Want dat doet meer recht aan de enorme kracht van persoonlijke kwaliteiten, als je deze eenmaal goed weet in te zetten. Wat een quickscan inhoudt, spreekt eigenlijk al voor zich: het geeft snel inzicht. In korte tijd weet je dus aan welke knoppen je zou kunnen draaien, om die sprankel weer terug te krijgen in jouw team of bedrijf. En, niet in de laatste plaats: bij jou, als ondernemer.

BIEB Quickscan

Zo’n BIEB Quickscan geeft een beeld van het potentieel en de volwassenheid van je organisatie. Tijdens een twee uur durend gesprek neemt een van onze coaches jou, en als je dat wilt ook de rest van je managementteam, mee in alle aspecten van de bedrijfsvoering. Vanuit een tiental perspectieven zoomen we samen in op de wendbaarheid, de stabiliteit en verbondenheid van het bedrijfsproces, de klant en het product. Hoe gezond is jouw business, hoe ervaar jij je onderneming? Voel je je in control, zie jij nog ontwikkelingsmogelijkheden? En vooral: is je klant tevreden?

Werkplezier

Meestal leidt een BIEB Quickscan al direct tot verrassende inzichten. Het geeft diverse handvatten om met management en medewerkers het gesprek te gaan voeren over de onderwerpen die er in een onderneming écht toe doen. Dat is een belangrijke eerste stap. Door dit gesprek aan te gaan worden er meestal nieuwe oplossingen gevonden, waar al bijna vanzelf draagvlak voor is. De Quickscan zorgt voor diverse belangrijke quick wins. Er ontstaat niet alleen een beter bedrijfsresultaat, maar ook meer werkgeluk bij medewerkers en management. En dat is natuurlijk onbetaalbaar!

Meer informatie over de BIEB Quickscan en andere mogelijkheden om je onderneming naar een hoger plan te brengen? Neem gerust contact op met Jan Vrencken of Mohammed Mezian van Moja Potential Activation via mohammed.mezian@mojapa.nl of telefonisch 06-13600505

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.