Drie dingen om rekening mee te houden wanneer je een zakelijke lening aanvraagt

11 augustus 2022 08:47

Drie dingen om rekening mee te houden wanneer je een zakelijke lening aanvraagt

Iedere ondernemer heeft er vroeg of laat wel mee te maken: het aanvragen van een lening. Niet iedereen heeft zomaar de financiële middelen om een bedrijf te starten. Als alle ondernemers daar al zouden afhaken, zouden er een stuk minder bedrijven bestaan. Zakelijke leningen zijn zeer uiteenlopend en kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Dit kunnen bijvoorbeeld investeringen zijn voor de aanschaf van nieuwe apparatuur of onroerend goed. Maar wat doe je bijvoorbeeld als je een BKR registratie hebt en hoe maak je het jezelf makkelijk als je bij de bank om geld komt vragen? 

BKR registratie

Veel mensen in Nederland hebben een BKR registratie, oftewel een aantekening van krediet bij de Stichting Bureau Krediet Registratie. Hier worden gegevens van zowel particulieren als ondernemers verzamelt. Dit kan gaan om persoonlijke leningen, credit card, private-lease of een abonnement voor je telefoon. Ook wordt bijgehouden of je op tijd aflost. Er zijn dus behoorlijk wat gegevens bekend. Heb je moeite om een lening of hypotheek aan te vragen in verband met een BKR registratie, dan kun je in sommige gevallen de BKR registratie verwijderen, bijvoorbeeld wanneer deze onterecht is. Dit kun je zelf proberen, maar je kunt ook hulp inschakelen van een specialist. Hierdoor kan het makkelijker zijn om uiteindelijk een lening aan te vragen. Er zijn dus, ook als je schulden hebt, oplossingen mogelijk. Niet in alle gevallen is een BKR registratie alleen maar negatief. Soms kan het juist ook positief effect hebben. Wanneer jij altijd netjes betaalt dan kun je namelijk een positieve registratie ontvangen. Dit is interessante informatie voor een financierder, want die kan zien dat jij een geschikte kandidaat bent om geld aan te lenen.

Goede voorbereiding is het halve werk

Heb je startkapitaal nodig voor het beginnen van je onderneming en heb je zelf de financiële middelen niet? Dan moet je op zoek naar een financierder. Voor die eventuele financierder is het interessant om te weten of jij betrouwbaar bent en aan je betalingsverplichtingen kunt blijven voldoen. Ook willen ze graag weten wat je met je onderneming wilt bereiken en of het rendabel is. Hiervoor is het belangrijk om te onderzoeken hoe je een succesvolle aanvraag kunt indienen. Het opstellen van een bedrijfsplan is een belangrijk onderdeel. Hierin zet je uiteen wat je doelen zijn, wat de marketingstrategie is etc. Wanneer je bijvoorbeeld bij een bank op gesprek komt om de mogelijkheden te bespreken dan sta je al een streepje voor als je goed voorbereid bent en de juiste documenten kunt aanleveren.. Ze willen in jou een geschikte kandidaat zien die de investering waard is. 

Vergelijk en kies de meest geschikte lening

Bij het aanvragen van een zakelijke lening moet jij naar de financierder toe laten zien dat je een aantrekkelijke kandidaat bent. Maar andersom moet het ook de juiste match zijn. Voordat je akkoord gaat met de financiering, lees altijd de kleine lettertjes en zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van de voorwaarden. Je wilt later niet voor problemen komen te staan. Over een lening wordt natuurlijk altijd rente berekend. Het kan geen kwaad verschillende leningen met elkaar te vergelijken en de voor jou beste optie te kiezen. 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.