Dit is waarom een ergonomische werkplek erg belangrijk is

22 mei 2023 13:53

Dit is waarom een ergonomische werkplek erg belangrijk is

Wist je dat een ergonomische werkplek ontzettend belangrijk is voor de gezondheid van je werknemers? Daarnaast heeft een ergonomische werkplek ook nog eens een positief effect op de productiviteit. Ben jij benieuwd waarom een ergonomische werkplek belangrijk is? Hieronder bespreken wij het allemaal.

Fysieke stress

Allereerst is een ergonomische werkplek fysiek stress verminderend. Langdurig zitten of het verkeerd gebruiken van apparatuur kan zorgen voor lichamelijke klachten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan rugpijn, nekpijn, hoofdpijn en RSI. Dit moet natuurlijk zien voorkomen te worden. Met ergonomische meubels kom je al een heel eind. Ergonomische meubels zijn meubels die je kunt verstellen naar de behoefte van de werknemer. Op deze manier voorkom je dus dat je in de verkeerde houding gaat zitten en heb je dus minder kans op fysieke klachten.

Minder kans op blessures

Zoals hierboven al even benoemd werd, heb je meer kans op fysieke klachten als je geen ergonomische werkplek hebt. Dit door herhaalde bewegingen, langdurige inspanning en een onjuiste lichaamshouding. Hierdoor kunnen werknemers letsel oplopen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het carpaal tunneldsydroom. Dit syndroom kan het gevolg zijn van het herhaaldelijk typen op een toetsenbord zonder polssteunen. Daarom mogen ergonomische toetsenborden en muizen absoluut niet ontbreken op de werkvloer. Op deze manier bescherm jij jouw werknemers tegen blessures en zorg je ervoor dat de werknemers zich een stuk beter voelen op de werkvloer. Naast ergonomische werkplekken is een chillhoek natuurlijk ook niet overbodig. Zorg er dus voor dat er ook andere comfortabele meubels aanwezig zijn. Neem gauw een kijkje op woonsquare.nl voor een groot assortiment aan meubels.

Positief effect op algehele werkervaring

Al met al heeft een ergonomische werkplek positief effect op de algehele werkervaring. Zodra een werknemer zich comfortabel voelt kan hij namelijk beter concentreren op de taak. Door een ergonomische werkplek zorg je voor betere productiviteit, wat weer voordelen heeft voor jou onderneming. Ook zorg je ervoor dat je werknemers zich goed voelen en minder vermoeid zijn. Hierdoor merk je al snel dat er minder fouten worden gemaakt. Een ergonomische werkplaats is dus ideaal voor het welzijn van de werknemers.

AL met al zorg je met ergonomische werkplekken ervoor dat je werknemers zich beter voelen op de werkvloer. Ergonomische werkplekken zorgen ervoor dat de werknemers een stuk minder risico’s lopen op blessures en fysieke stress. Daarnaast zijn de werknemers een stuk productiever en minder vermoeid, waardoor ze minder fouten maken. Voor zowel de werknemer als de werkgever zijn ergonomische werkplaatsen een win-win situatie.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.