Dingen om te overwegen voordat je je aanmeldt voor een wijncursus

23 mei 2022 12:14

Dingen om te overwegen voordat je je aanmeldt voor een wijncursus

Met veel aanbod aan wijncursussen, kan het moeilijk zijn om de beste online wijncursus te selecteren. Voordat je de cursus volgt, dien je je persoonlijke redenen voor het volgen van de cursus te kennen. Verschillende doeleinden kunnen verschillende soorten training vereisen. Je kunt bijvoorbeeld een cursus volgen om een ​​diploma te behalen en deze voor je werk gebruiken. Daarnaast kan het zijn dat je vanuit je persoonlijke interesse mee wilt doen aan een wijncursus. Op deze manier kun je de juiste cursus vinden die bij je behoeften past.

Een cursus sommelier volgen

Als je een SVH diploma hebt behaald, kun je werken op elk gebied dat verband houdt met de wijnindustrie. Je kunt bijvoorbeeld werken als sommelier in een fine dining restaurant. Via deze cursus sommelier leer je wijn theorie en maak je het examen. Zo kun je bijvoorbeeld leren hoe je wijn het beste kunt combineren met een bepaald hoofdgerecht. Ook leer je hoe je met klanten om moet gaan. Je kun je vaardigheden op het gebied van klantenservice verbeteren en onder druk werken. Door deze cursus leer je ook blind proeven van wijn. Je kunt ook leren over verkooptechnieken.

Een wijncursus volgen voor de detailhandel

Als je in een bredere branche wilt werken, kun je ook een algemene wijncursus volgen. Na het volgen van de wijnopleiding kun je aan de slag als importeur of exporteur van wijn. Werken in een warenhuis en wijnmakerij behoort ook tot de mogelijkheden. Deze cursus biedt verschillende lessen, waaronder belastingen op wijn, het etiketteren van de wijn, het bewaren van wijn en het berekenen van de verzendkosten. Deze training leidt je ook op om de wijn te identificeren door middel van blind testen. Het geeft je een algemene theorie over wijn.

Wijncursus volgen uit persoonlijke interesse

Als je echt van wijn houdt maar niet in de wijnindustrie wilt werken, kun je deelnemen aan een basiscursus wijn. Via deze wijn opleiding leer je de basiskennis over wijn. Je kunt er bijvoorbeeld druivensoorten ontdekken en de regio's die wijnen van hoge kwaliteit produceren. Ook leer je verschillende soorten wijn. Je kunt het type wijn bepalen op basis van smaak, geur en kleur. Na het voltooien van deze cursus kun je de kwaliteit van wijn ontdekken door het aroma te ruiken en te proeven. Deze vaardigheid is handig wanneer je wijn koopt in verschillende regio's. Je kunt de beste wijn vinden die bij je persoonlijke smaak past. Dus, welk type cursus ga je volgen? Ongeacht de cursus die je volgt, zorg ervoor dat je je inschrijft bij een betrouwbare en gerenommeerde instelling.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.