Decoreren voor een aangename sfeer op kantoor

24 mei 2022 10:18

Decoreren voor een aangename sfeer op kantoor

De uitstraling van een werkplek heeft grote invloed op werknemers. Voelt iemand zich thuis op het werk, dan heeft dat een positieve uitwerking op zijn prestaties en creativiteit. Met de juiste, fraaie decoraties creëer je een aangename sfeer op kantoor, waarin het goed werken is. Maar hoe doe je dat?

Tip 1: Decoreer met planten

Een kantoor is niet compleet zonder planten. Planten zijn hip! Steeds meer kantoren transformeren tot een ‘groen kantoor.  Niet verwonderlijk, want planten zijn goed voor het welzijn van werknemers. Zo verbeteren ze de akoestiek, zuiveren ze de lucht en verminderen ze stress. Ook leveren ze, door hun rustgevende uitstraling, een positief effect op  productiviteit en creativiteit. Het assortiment reikt tegenwoordig verder dan een solo kamerplant, al kan dat ook een fraaie eyecatcher zijn. Plantenwanden, moswanden en hangplanten maakten hun entree.

Tip 2 Breng kleur aan

Welke kleur past bij de uitstraling van mijn bedrijf? Ga je voor wit, of breng je een kleur aan? Om met de deur in huis te vallen: ga voor kleur. Saaie muren ogen goedkoop en scheppen afstand. Kleur geeft juist uitstraling en sfeer aan een kantoor, mits je niet roekeloos gaat verven maar eerst goed nadenkt over de best passende kleur.  

Het effect van kleuren:

  • groen geeft rust en werkt stress verlagend.
  • geel spreekt originaliteit aan.
  • rood verhoogt de productiviteit.
  • paars zwengelt creativiteit aan.
  • blauw werkt rustgevend en stelt mensen op hun gemak.

Met kleur kun je ook inhaken op trends. De trends op kleurgebied zijn nu: natuurlijke en lichte tinten (olijfgroen of beige) en funky kleuren (okergeel, zwart/wit, blauw en terra). De funky kleuren sluiten aan op de retro en urban stijl. Verder blijft groen helemaal hot. Zowel in de vorm van beplanting, als van kleur op de muren.

Tip 3 Ga voor een gave muurtekening

Hoe gaaf is het als een bedrijfsproces op een creatieve manier op de muur is aangebracht? Of wat te denken van een enorme blikvanger in de vorm van een levensgrote muurillustratie? Van muurtekeningen gaat een enorm inspirerende werking uit. Ze bevorderen ook de innovativiteit van bedrijven.

Met een muurtekening onderscheid je je. Ze worden specifiek voor je ontworpen en je krijgt een uniek ontwerp. Met deze hippe en opvallende aanvulling op het interieur kun je naast sfeer creëren, ook merkwaarde versterken of bedrijfsfilosofie uitdragen.

Qua ontwerp is veel mogelijk; je kunt helemaal los gaan. Een tekening van het productieproces is fraai. Maar de bedrijfshistorie weergeven middels een tijdlijn met illustraties, jaartallen en beknopte uitleg is ook mooi.  Andere opties:  een stadstekening waarin het bedrijf naast andere belangrijke gebouwen in de woonplaats wordt weergegeven en een bedrijfslogo.  Een eigen idee laten uitwerken behoort ook tot de mogelijkheden. Voor meer info: bydiane.nl.

Tip 4 Kies voor kunst

Met kunst op kantoor versterk je ook de uitstraling en merkwaarden.. Kunst werkt stress reducerend en inspireert mensen.

Tip 5 beperk de decoratie

Een kantoor moet een sfeervolle plek zijn. Maar pas op voor te veel decoratie. Dat levert namelijk onrust op. Voor een optimaal werkklimaat moet de hoeveelheid decoratie in balans zijn.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.