De voordelen van een internet marketing bureau

1 juli 2022 15:59

De voordelen van een internet marketing bureau

Wanneer je een fysieke winkel en/of een webshop hebt, wil je zo veel mogelijk klanten aantrekken. Zowel nieuwe, als bestaande klanten. Dit doe je bijvoorbeeld door men te vertellen over je bedrijf, of door te flyeren in de omgeving. Internet is al belangrijk voor bedrijven, maar het wordt steeds belangrijker. Wanneer je bedrijf online goed zichtbaar is, is de kans namelijk groter dat opdrachtgevers en klanten je website of webshop weten te vinden.

Ondanks het feit dat internet marketing voor velen op het eerste oog niet heel ingewikkeld lijkt, is het vaak lastiger dan je denkt. Je vraagt je misschien af of het mogelijk is om de online marketing zelf te doen, of het verstandig is om de online marketing uit te besteden aan een internet marketing bureau. Tijd om de zaken op een rijtje te zetten. Het uitbesteden van de online marketing aan een internet marketing bureau kent namelijk een hoop voordelen.

Verschillende onderdelen

Online marketing is heel breed en bestaat uit verschillende onderdelen. Denk hierbij aan Google Ads, maar ook aan social media, zoekmachine optimalisatie, e-mail marketing, content marketing, linkbuilding en ga zo maar door. Wanneer je voor ieder onderdeel van online marketing moet aannemen, wordt je team groot en wordt het kostenplaatje flink. Uiteraard bestaan er marketeers die de fijne kneepjes van ieder aspect weten, maar is al die taken bij een iemand neerleggen niet wat te enthousiast? In dat geval is het voordeliger om de taken voor een aantal uur per maand uit te besteden aan een online marketing bureau dat alle online marketing principes onder een dak aanbiedt. Het werk wordt onderverdeeld onder de specialisten, waardoor ieder onderdeel zo goed mogelijk uitgevoerd wordt.

Kennis is key

Online marketing is complex, al lijkt dat voor sommigen niet het geval te zijn. Natuurlijk kun je heel veel leren door allerlei video’s en tutorials te volgen, maar niet iedereen heeft evenveel talent. Om iedere euro optimaal te besteden, moet je precies weten aan welke knoppen je moet draaien. Het is natuurlijk ook nodig om te campagnes te blijven optimaliseren. Een keer een Google Ads campagne aanmaken en die blindelings laten draaien zonder er aan te sleutelen, heeft hoogstwaarschijnlijk geen effect. Dit kost alleen maar geld. Bovendien kunnen de online marketing experts hun kennis ook met jou delen! En die kennis? Dan kan je zelf ook weer in de praktijk toepassen.

Ervaring en expertise van experts

Wanneer je besluit om online marketing uit te besteden, krijg je een heel team aan specialisten tot je beschikking. Content specialisten? Check. Social media experts? Check. Ads? Kent geen geheimen voor een ads specialist. Uiteraard zoekmachine optimalisatie ook niet. Met e-mailmarketing weet een van de specialisten waarschijnlijk ook wel raad. Omdat deskundigheid en ervaring van groot belang is, zijn de meest goedlopende campagnes niet ontwikkeld door een individu, maar door een team vol specialisten met jarenlange ervaring.

Handige tools

Er bestaan een aantal tools die je gratis kunt gebruiken. Echter zijn de beste tools zoals Semrush en Screaming Frog betaald, waardoor ze in de meeste gevallen te duur zijn voor kleine en middelgrote bedrijven. Gespecialiseerde online marketing bureaus gebruike vele ideale tools die volgens marketeers een echte must zijn. Wanneer jij de werkzaamheden uitbesteedt aan een online marketing bureau, maken zij gebruik van deze handige tools die kunnen bijdragen aan een goed resultaat.

Kostenefficiënt

Wanneer je de werkzaamheden uitbesteedt aan een online marketing bureau, neem je een x aantal uren per maand af. Adverteert het online marketing bureau ook voor je bedrijf? Dan heb je een vast advertentiebudget per dag doorgegeven. Op deze manier weet je precies wat je iedere maand welk bedrag je exact besteedt aan de lopende online marketing campagnes. Als je een medewerker in dienst neemt die vakantiedagen opneemt en ziek kan worden, ben je onderaan de streep een stuk duurder uit.

Altijd up-to-date

Teksten, campagnes en websites moeten ten alle tijde aan een aantal eisen voldoen om optimale resultaten te behalen. Deze regels veranderen regelmatig. Wist je dat zelfs de kleinste wijziging een groot effect kan hebben op de ranking? Des te belangrijk dus om altijd op de hoogte te zijn van updates en allerlei andere ontwikkelingen. Up-to-date blijven kost echter wel tijd en aandacht. Het is uiteraard begrijpelijk dat jij en je medewerkers die aandacht liever besteden aan allerlei werkzaamheden binnen het bedrijf. Een online marketing bureau is op ieder moment van de dag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en trends.

Tijd over voor andere werkzaamheden

Wanneer jij je kostbare tijd niet hoeft te besteden aan het uitvoeren van bijvoorbeeld optimalisaties, heb je tijd over voor de core business van je bedrijf. Zoekmachine optimalisatie (SEO) is bijvoorbeeld een tijdrovend proces. Het is namelijk een doorlopend en onophoudelijk proces, waar je veel tijd in moet steken. Door onder andere zoekmachine uit te besteden aan een internet marketing bureau, heb je tijd om te blijven investeren in je eigen expertise. Wel zo prettig, nietwaar?

Uitbesteden, of zelf doen?

Oftewel, het inschakelen van een internet marketing bureau kent tal van voordelen. Nu je weet wat de voordelen zijn van het in de arm nemen van een online marketing bureau, kun je een keuze maken. Wil je de online marketing werkzaamheden uitbesteden aan een gespecialiseerde partij, of wil je zelf aan de slag en zo kijken hoe ver je komt? Die keuze is aan jou.

Het is echter wel van groot belang dat je goed weet hoe je het aan moet pakken. Weet je niet waar je moet beginnen? Internet marketing bureaus hebben tal van specialisten in dienst die zich graag inzetten voor bedrijven met een groeiambitie. Op hun website vind je meer over onze werkzaamheden. De specialisten helpen je graag bij het bepalen van meer online succes.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.