Chef-kok gaat Fries koken op bodem van de Waddenzee
4 juli 2017 11:15
Chef-kok Foppe Wiersma (38) gaat op 7 en 8 juli met Friese ingrediënten culinaire gerechten op de bodem van de Waddenzee bereiden. Met een authentieke Friese platbodem, een Lemsteraak, zal Wiersma samen met bemanning droogvallen. Na het droogvallen heeft hij exact 2,5 uur om te koken voordat het weer vloed wordt.
Tijdens deze kooksessie worden echte Friese ingrediënten gebruikt zoals snoekbaars uit Harlingen, kokkels van het wad en grove mosterd van Us Heit uit Bolsward. Zelfs zeewier gaat de ervaren chef-kok toevoegen voor een natuurlijke en ziltige smaak. De Friese culinaire hoogstandjes worden door de sterrenchef allemaal gemaakt op een eenvoudige barbecue.
Wiersma vaart met bemanning en management van de Rabobank tussen Harlingen en Terschelling.”Ik ben heel benieuwd hoe het gaat, ik heb namelijk helemaal geen zeebenen”, vertelt Wiersma. De Rabobank vindt de boottocht met Friese gerechten een ludieke manier om kennis te maken met de Friese cultuur en natuur.
Reacties op dit artikel
Reactie plaatsen? Log in met uw account.