Blue Monday leert ons weer: inzet van amplitie biedt grootste kans op werkgeluk

18 januari 2023 08:47

Blue Monday leert ons weer: inzet van amplitie biedt grootste kans op werkgeluk

Goede medewerkers aantrekken en vasthouden. Talent binnenhalen en houden doe je zo: “Vergroot het werkgeluk van medewerkers door amplitie”.

Amplitie, de HR trend van afgelopen jaar is ook in 2023 een hot topic. De huidige arbeidsmarkt is nog steeds krap, daardoor is talent vinden en behouden nog steeds een uitdaging. En dat gaat verder dan alleen goede arbeidsvoorwaarden. Amplitie moet een ‘way of life’ worden. En dat gaat veel verder dan de gezonde lunch, het beweegprogramma en de vrijdagmiddagborrel. Amplitie staat voor het versterken van dat wat al goed is om als mens, team en organisatie verder te komen. Iedereen binnen de organisatie, van jong tot oud, versterkt zichzelf en anderen en dat krijg je als bedrijf ook terug.

In the lead

Makelaar in verzekeringen Meijers heeft voor zijn leidinggevenden een leiderschapsprogramma opgesteld, genaamd ‘In the lead’. De kern van dit programma is om in contact te komen met medewerkers. Leren om de juiste vragen te stellen, maar ook dat ieder zichzelf kwetsbaar durft op te stellen. Een veilige omgeving creëren voor de medewerkers. Voor leidinggevende posities vinden ze bij Meijers ook de menskant belangrijk. Terwijl zij voorheen meer op de vak inhoud zaten. Je hebt een combinatie van deze twee nodig. Als leidinggevende moet je mensen kunnen verbinden, uitdagen, motiveren. Je moet ze vertrouwen geven, een veilige omgeving creëren waarbij ze zich kunnen uitspreken, fouten mogen maken en zorgen dat er een team omheen staat om samen de fout te herstellen. Als bedrijf investeren zij in de persoonlijke ontwikkeling van mensen. Deze sleutelrol is weggelegd voor de leidinggevenden binnen de organisatie.”

Bij Meijers is er een pluriforme samenstelling van de medewerkers van zowel ‘young potentials’ als 60-plussers met een bak aan kennis en ervaring. Ook is het belangrijk dat wat er wordt beloofd in je vacaturetekst je ook nakomt, zodat je mensen behoudt voor je organisatie. Meijers investeert veel tijd in de ‘onboarding’. Naast alle praktische zaken, ruimen zij veel tijd in om kennis te maken met elkaar en alle onderdelen van het bedrijf.

Blijven ontwikkelen

Versterken van dat waar een medewerker al goed in is, is de basis voor de ontwikkeltrajecten bij Meijers. Met een programma voor ‘young potentials’ en een traineeship voor pas afgestudeerden zorgt Meijers voor instroom aan de onderkant. Met de jaarlijkse performance cyclus voor de medewerkers worden de doelstellingen vastgesteld met de medewerkers die erop gericht zijn om kracht te halen uit motivatie, “doen wat je leuk vindt”. Voor managers is er het al eerdergenoemde ‘In the lead’ programma en persoonlijke ondersteuning door HR business partners.

Preventie, curatie én amplitie

Amplitie is geen vervanging van preventie en curatie binnen een bedrijf. Preventie is nodig om bestaande risico’s te voorkomen. Vallen werknemers onverhoopt toch uit, dan is curatie nodig. Door als bedrijf nadrukkelijk in te zetten op amplitie, werk je ook aan preventie en breng je curatie wellicht naar beneden. Werkgeluk is in hun ogen het resultaat van amplitie. En zo gaat Meijers zeker verder.

Meijers Assurantiën
Van Heuven Goedhartlaan 935
1181 LD Amstelveen
+31 20 642 0524
info@meijers.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.