Bijzondere cast in DNK podcast

31 januari 2022 13:17

Bijzondere cast in DNK podcast

Tijdens de corona lockdowns zijn meer mensen dan ooit aan het twijfelen geraakt over hun baan. Want hoe zeker ben je van werk en is het wel echt wat je wilt doen? Daarom lanceert DNK de Wat Ik Worden Wil-podcast. Een reeks inspirerende interviews met vier gelauwerde professionals uit de creatieve sector – met een link naar het Noorden – over hoe normaal of bijzonder hun werkdagen zijn.

Wie heeft er vroeger nou niet gefantaseerd over hoe het zou zijn om op een podium te staan voor duizend man publiek, of om zijn naam op de kaft van een boek te zien staan? Droomde jij vroeger weleens van een carrière als danser, popster of schrijver? In deze podcast gaat DNK in gesprek met mensen die van hun droom werkelijkheid hebben gemaakt. Maar is het wel zo rooskleurig als dat het lijkt?

In de eerste aflevering staat kinderboekenschrijver Pieter Koolwijk centraal. Koolwijk publiceerde op 37-jarige leeftijd zijn eerste boek en staat nu pas, nadat hij vorig jaar de Gouden Griffel won, op het punt om zijn deeltijdbaan als ICT’er definitief vaarwel te zeggen en fulltime schrijver te worden. Hij vertelt over de misverstanden, clichés, discipline en alle mooie momenten die horen bij een beroep in de spotlights. Over de keuzes die hij heeft gemaakt, de twijfels die hij had en waar hij zijn inspiratie vandaan haalt.

In de afleveringen die daarna volgen, gaat de zoektocht naar de vraag ‘hoe het is om een baan in de spotlights te hebben’ verder. DNK spreekt met de in Drenthe geboren Anniek Pheifer, die haar eerste podiumervaring opdeed op het toneel van De Nieuwe Kolk en inmiddels diverse televisieprogramma’s, theatervoorstellingen en films achter haar naam heeft staan. Anniek wordt opgevolgd door festivaldirecteur Dago Houben over de persoonlijke groei die hij heeft doorgemaakt. Hij vertelt wat het inhoudt om aan de top van een groot en complex festival als Eurosonic/Noorderslag te staan. De podcast wordt afgesloten met het verhaal van Harold Luya, danser bij NITE en Club Guy & Roni, die bij toeval een dansles in rolde en nu als professional internationaal te zien is.

Wat Ik Worden Wil is een podcast van DNK Assen en is gemaakt voor iedereen met een doodnormale of juist hoogst uitzonderlijke baan, die vroeger droomde van iets anders. De eerste aflevering met Pieter Koolwijk is te beluisteren op www.dnk.nl/watikwordenwil of via de grotere podcast platforms.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.