3 stappen om een ​​zakelijke lening te krijgen

31 augustus 2021 09:44

3 stappen om een ​​zakelijke lening te krijgen

Als u de stappen kent om een ​​zakelijke lening te krijgen, kunt u frustratie verminderen en uw kansen op goedkeuring vergroten.

1. Bepaal of u in aanmerking komt voor een zakelijke lening

Beantwoord deze vragen om te bepalen of u in aanmerking komt voor een lening voor kleine bedrijven:

Wat is uw kredietscore?
U kunt uw kredietrapport gratis krijgen in Nederland vandaag de dag. U kunt uw credit score ook gratis krijgen van verschillende creditcards uitgevers en personal finance-websites, waaronder NerdWallet.

Banken geven er de voorkeur aan hun zakelijke leningen tegen een lage rente aan te bieden aan kredietnemers met een hoge kredietscore. Als uw kredietscore onder die drempel komt, overweeg dan leningen voor kleine bedrijven voor kredietnemers met een slecht krediet of leningen van een microkredietverstrekker zonder winstoogmerk.

Hoe lang ben je al in het bedrijfsleven?

Kredietverstrekkers zullen overwegen hoe lang uw bedrijf al actief is. U moet ten minste één jaar in het bedrijfsleven zijn geweest om in aanmerking te komen voor de meeste online leningen voor kleine bedrijven en ten minste twee jaar om in aanmerking te komen voor de meeste bankleningen.

Verdien je genoeg?

Veel kredietverstrekkers vereisen een minimale jaarlijkse omzet, die kan variëren van €50.000 tot €250.000. Bereken uw inkomsten en ontdek het minimum dat een bepaalde geldschieter nodig heeft voordat u zich aanmeldt.

2. Bepaal welk type lening u nodig heeft

Kredietverstrekkers zullen vragen waarom u een lening voor kleine bedrijven nodig heeft. Uw antwoord zal waarschijnlijk in een van de drie categorieën vallen en bepalen welk type zakelijke lening voor u geschikt is:

U wilt een bedrijf starten. Vele bedrijven hebben cashflow nodig om de terugbetaling van de lening te ondersteunen, dus bedrijven kunnen in hun eerste jaar doorgaans geen bedrijfslening krijgen. In plaats daarvan moet u vertrouwen op andere soorten opstartfinanciering, zoals zakelijke creditcards en persoonlijke leningen.

U wilt de dagelijkse uitgaven beheren. Een zakelijke kredietlijn kan zinvol zijn. Met dit flexibele soort financiering kunt u indien nodig financiering aanboren om uitgaven zoals salarisadministratie of onverwachte kosten zoals reparaties te dekken, en zo nodig een nuttig vangnet bieden

U wilt uw bedrijf laten groeien. Overweeg een door de overheid gesteunde SBA-lening of traditionele termijn lening, die vaak hogere leen máxima hebben - SBA-leningen kunnen bijvoorbeeld oplopen tot €5,5 miljoen. Veel kredietverstrekkers bieden ook specifieke producten aan om aan de behoeften van een groeiend bedrijf te voldoen, zoals leningen voor apparatuur of voor een uitbreiding van een wagenpark.

3. Vergelijk kredietverstrekkers voor kleine bedrijven

Er zijn drie belangrijke bronnen voor het verkrijgen van leningen voor kleine bedrijven: online kredietverstrekkers, banken en microkredietverstrekkers zonder winstoogmerk. Elk heeft meestal meerdere producten, maar de ene kan in bepaalde gevallen beter zijn dan andere.

Wanneer een zakelijke lening krijgen bij online kredietverstrekkers:

  • Je mist zekerheden.
  • U heeft geen tijd in zaken.
  • U heeft snel financiering nodig.

Online kredietverstrekkers bieden leningen voor kleine bedrijven en kredietlijnen van ongeveer €1.000 tot €1 miljoen. Het gemiddelde jaarlijkse percentage op deze leningen varieert van 6% tot 99%, afhankelijk van de kredietverstrekker, het type en de omvang van de lening, de lengte van de terugbetalingstermijn, de kredietgeschiedenis van de kredietnemer en of er zekerheden vereist zijn.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.