Gepubliceerd op 5 maart 2021

Wat maakt Bitcoin een aantrekkelijke investering?

Steeds meer bedrijven en particulieren investeren in Bitcoin en andere cryptocurrencies. In dit artikel leggen wij je uit waarom veel mensen hier momenteel actief mee bezig zijn.

Wat is Bitcoin?

Bitcoin is de allereerste gedecentraliseerde digitale valuta, ook wel cryptocurrency genoemd. Wil je meer weten over wat Bitcoin precies is? Lees verder in dit uitgebreide artikel.

De voordelen van Bitcoin

De meeste particulieren en bedrijven die investeren in cryptocurrency kopen Bitcoin of Ethereum. Maar waarom zou je in hier in beleggen? De eerste reden is vrij simpel: Op de lange termijn heeft het voor investeerder tot nu toe alleen nog maar voor groei in het kapitaal gezorgd. Als je kijkt naar de geschiedenis van de cryptocurrency markt (en met name Bitcoin en Ethereum), dan zie je dat er een exponentiële groei zit in de waarde van deze digitale munten. Dit is natuurlijk gunstig voor investeerders.

Ten tweede functioneren deze systemen via een eigen netwerk (een Blockchain). Dit betekent dat er geen banken te maken hebben met een cryptocurrency transactie. Dit zorgt er dus voor dat inflatie, negatieve rente en andere financiële onderwerpen geen invloed hebben op de waarde van cryptocurrency. Daarnaast, zijn er in totaal 21 miljoen Bitcoins beschikbaar, er zullen nooit meer Bitcoins aangemaakt worden. Dit betekent dat de munten met de dag meer schaarste met zich meebrengen. Het wordt daarom ook veel ‘digitaal goud’ genoemd.

Belastingvrij voor de meeste

Cryptocurrencies zijn geen overheid erkende geldstroom. Daarom vallen cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum in Box 3. Dit zorgt voor aantrekkelijke eigenschappen. In 2021 hoeft over de eerste €50.000 euro hoeft geen belasting betaald te worden. Zeker voor de beginnende investeerder kan dit erg interessant zijn.

Decentralisatie

Een van de grote redenen waarom mensen geïnteresseerd zijn in Bitcoin, is dat deze munt gedecentraliseerd is.  Dit betekend dat een munt niet gecontroleerd wordt door een overheidsinstantie zoals een bank. Veel investeerders zijn geïntrigeerd door deze eigenschap en zijn alleen daarom al fan van het idee van een digitale munt. Je bent als belegger volledig onafhankelijk van een ander.

The Fear of Missing Out

Mensen die 10 jaar geleden gehoord hebben van Bitcoin, en niet hebben geïnvesteerd balen nu als een stekker. Echter blijft dit fenomeen zich herhalen. Misschien heb je ooit gehoord van FOMO (the Fear of Missing Out). Cryptocurrency is een markt die erg gevoelig is voor mond-tot-mond reclame. Je hebt het vast wel eens meegemaakt, een vriend of vriendin verteld je in geur en kleur hoeveel geld ze verdiend hebben met zijn of haar investering in cryptocurrency. Jij wilt natuurlijk niks mislopen en besluit om ook maar eens te investeren. Daarnaast komt daarbij kijken dat in het afgelopen jaar veel grote bedrijven en ondernemers zijn ingestapt op de Bitcoin-trein. Denk aan namen als Elon Musk, of bedrijven zoals Square. Hierdoor neemt het vertrouwen in Bitcoin en andere cryptocurrencies toe. Ook zorgen bedrijven voor een lange termijn perspectief. Een bedrijf investeert gemiddeld veel meer dan een particulier, en het idee is niet om hier binnen 7 dagen weer uit te stappen.

Conclusie

Al met al hebben cryptocurrencies een magische aantrekkingskracht. Het is nieuw, moeilijk te hacken, gedecentraliseerd en voor de meeste belastingvrij. Wil je meer weten over verschillende cryptocurrencies? Neem een kijkje op Anycoin Direct, een bij de Nederlandsche Bank geregistreerde crypto makelaar die al sinds 2013 meegaat. Wij wensen jullie veel succes met het handelen in cryptocurrency!

Onze partners