Gepubliceerd op 25 juni 2020

41% zegt werkend vanuit huis efficiënter te zijn

Door de recente veranderingen in verband met het thuiswerken deed Viking een onderzoek om te kijken hoe Nederlanders de verandering ondervonden. We vroegen 1.000 kantoormedewerkers een aantal vragen over hun thuiswerk situatie en wat er voor hun veranderd is. Onze resultaten veraste ons op een positieve manier. We zagen op veel punten dat de werksituatie juist is verbeterd door het thuiswerken.

Uit ons onderzoek zagen we dat een groot deel van Nederland snel en doelkrachtig te werk ging. Werknemers kregen snel hun laptops en nieuwe software thuisgestuurd, en konden dus ook weer snel aan het werk. Een kleine 17% had niet de juiste software om te beginnen en een kleine derde van de gevraagde personen zei dat ze extra training nodig hadden om productief te zijn vanuit hun eigen huis. Zie hieronder onze hoogtepunten.

HOOGTEPUNTEN

  • Bijna de helft (43%) van de ondervraagde ondervond een persoonlijke technologische vooruitgang door het thuiswerken.
  • Meer dan de helft van de Nederlandse kantoormedewerkers zegt creatiever te zijn geworden door vanuit huis te werken.
  • 40 procent van de ondervraagde zegt dat ze productiever zijn thuis dan op kantoor.
  • Amsterdammers hebben het thuiswerken het meest positief ondervonden. Zo zeggen ze dat ze op de werkvloer een beter moraal hebben (44%), contact met collega’s en contact met management is verbeterd (45%).

VOOR UW GEMAK

 

Onze partners