Gepubliceerd op 17 mei 2021

Lunchen met het personeel: 4 tips om een goede locatie te vinden

Wanneer de vrije ruimte het toestaat, is het altijd leuk om tijdens de lunchtijd met het personeel een restaurantje te bezoeken. Een lunch hoeft zeker niet duur te zijn en helpt toch om de banden te smeden. Natuurlijk kan je wel niet eender welk restaurant uitkiezen. Daarom geven wij je vier praktische tips mee om een geschikt restaurant te kiezen. Let daarbij niet alleen op de bereikbaarheid, maar ook op wat al dan niet op de menukaart te vinden is.

# 1. Kip is altijd een goed idee

Medewerkers hebben vaak verschillende culturele achtergronden en dit maakt het kiezen van een geschikt restaurant altijd complexer. Waar je weinig mis mee kan doen, is met kip. In vrijwel iedere religie is kip eten toegestaan, hoewel er ook uitzonderingen zijn. En dit terwijl kip in de meest uiteenlopende gerechten kan worden verwerkt. Kip met appelmoes, kippenburgers, kip met rijst of kipbitterballen? Het kan allemaal. Wel is het aan te raden om te kiezen voor een locatie waar men naast kip alvast geen varkensvlees serveert, zodat iedereen zeker is dat kip en varkensvlees niet samen worden verwerkt.

Een goede keuze is bijvoorbeeld het kiprestaurant Alan & Pim’s. Zij hebben momenteel enkel een vestiging in Utrecht, maar zijn wel van plan om nog vestigingen te openen. De vestiging in Utrecht is gelegen aan het levendige Brusselplein met zijn mooie fonteinen. Het mooiste is misschien nog wel dat ze Hollandse kippen gebruiken die leven in een ruime stal. Ze weten er natuurlijk dat voor take away Utrecht de place to be is, maar je kan ook ter plaatse gaan eten of de lekkere kip op je vergaderlocatie laten leveren.

# 2. Zorg dat de menukaart niet te uitgebreid is

De reden dat we Alan & Pim’s als voorbeeld uitkiezen, heeft niet alleen te maken met hun kip. Ze hebben namelijk een beperkte kaart en ook dit is heel belangrijk. Een uitgebreide menukaart is misschien wel handig voor wie zich maximaal in de watten wil laten leggen, maar kan ook voor keuzestress zorgen. Niet iedereen kan daarmee overweg en voor je het weet zit iedereen een lange tijd met z’n neus in de menukaart in plaats van te genieten van het moment.

# 3. Zorg dat er ook een vegetarisch menu is

Niet alleen kan er sprake zijn van verschillende culturen, maar bovendien eet misschien niet iedereen vlees. Een vegetarisch aanbod, of eventueel zelfs veganistisch, is eigenlijk een must. Ook hier mag het menu beperkt blijven om keuzestress te voorkomen, maar zorg er wel voor dat het vegetarisch aanbod verder gaat dan een salade en rauwkost.

# 4. Kies voor een restaurant dat goed bereikbaar is

Als je op wandelafstand van kantoor geen restaurant kan vinden, zorg er dan minstens voor dat het personeel vlot ter plaatse kan komen. Niet iedereen heeft een auto en dan moet er ook nog eens voldoende parkeergelegenheid zijn. Ga zeker even na of ook het ov een oplossing kan bieden en of het restaurant fietsvriendelijk te bereiken is.

Onze partners