Gepubliceerd op 21 april 2021

Is een webshop de oplossing voor het sluiten van je winkel?

In dit artikel geven we je antwoord. Tijdens de corona lockdown kunnen veel fysieke winkels geen enige soort van omzet meer maken. Een webshop kan hierbij een manier zijn om toch nog geld te verdienen.

Waarom als ondernemer een webshop openen?

Online gaat de verkoop van spullen door. Het aantal online bestellingen is afgelopen jaar zelfs gestegen. Niet gek als je eraan denkt dat de fysieke winkels nog steeds dicht zijn. Vele winkels openden dan ook een webshop. Massaal schoten de verkoopcijfers van online aankopen omhoog en kwamen PostNL en andere vervoerders pakketbezorgers tekort. Heb jij als ondernemer nog geen webshop, dan is dit jouw moment!

Is een webshop de moeite waard?

Toch is niet voor iedere ondernemer een webshop de moeite waard. Voordat je begin met het bouwen van een webshop is het dan ook goed om te kijken naar jouw klanten. Bedien jij een oudere doelgroep die niet online te vinden is? Dan is het opnemen van een webshop de moeite niet waard. Heb jij echter een trouw klantenbestand die ook online hun weg naar je vinden? Go for it!

Zorg voor een online betaalsysteem dat goed werkt

Waar in de winkel fysieke kassasystemen gebruikt worden, heb je online ook een handig betaalsysteem nodig. Kies voor een online kassasysteem met makkelijke integraties voor een scala aan betaalmogelijkheden. Zo is een integratie met betaalsystemen als iDeal of PayPal een must, maar ook nieuwe methodes zoals Apple Pay aanbieden kan ervoor zorgen dat je meer conversies haalt.

Waar moet je verder op letten?

Naast dat je op zoek gaat naar een geschikt betaalsysteem voor een website is het goed om te kijken naar hoe een webshop op wordt gebouwd. Kun jij deze zelf als ondernemer beheren, of heb je daarbij altijd hulp nodig van derden? Er zit een groot verschil in gebruiksgemak. Daarnaast moet je kijken of het lukt om de webshop op een eigen server te laten draaien, of dat je hier ook de hulp van derde nodig hebt. Ga dit vooraf altijd goed na voordat je handtekeningen zet onder nieuwe contracten. Je wilt natuurlijk niet dat jouw webshop meer geld gaat kosten dan dat het oplevert.

Up-to-date voor na de lockdown

Uiteindelijk zullen wij Nederlanders uit de lockdown komen. Zorg er daarom ook voor dat je winkel er klaar voor is. Ga jij alle muren weer een likje verf gegeven? Bekijk gelijk ook even of al je systemen up-to-date zijn. Wat te denken van je pinautomaat? Zijn die al helemaal coronaproof en zo ingesteld dat men contactloos kan betalen? Is dit niet het geval? Dan kan Bovertis je vast iets nieuws bieden. Grote concerns als AKO gingen je bij deze partij al voor.

Onze partners