Gepubliceerd op 3 april 2020

De voordelen van het werven van personeel via een uitzendbureau

Doordat de economie nog ieder jaar groeit neemt de krapte op de arbeidsmarkt steeds verder toe. Er zijn heel veel organisaties die continu goede werknemers zoeken. Niet ieder bedrijf heeft echter een eigen afdeling werving en selectie waardoor het vinden van goed personeel een lastige opgave kan zijn. Het inschakelen van een uitzendbureau om goede werknemers te vinden, is in dat geval een goede keuze. Wij zetten hieronder de belangrijkste voordelen op een rij van werven via een uitzendbureau.

1. Geschikt personeel zonder werving en selectie

Het is een fabeltje dat een uitzendbureau alleen werknemers kan leveren voor tijdelijk en eenvoudig werk. Natuurlijk zijn er wel bureaus die hierin gespecialiseerd zijn, maar er zijn ook zeker uitzendbureaus die zich richten op het leveren van gespecialiseerde talenten die voor langere tijd kunnen meedraaien binnen jouw organisatie. Doordat ieder bureau zijn of haar eigen specialisatie heeft en daardoor over een enorm netwerk en bestand met potentiële werknemers beschikt, hoef je echter zelf geen tijd te besteden aan werving en selectie. Wat voor type vacatures je dus ook open hebt staan, een uitzendbureau kan je op basis van jouw wensen vaak snel aan geschikte werknemers helpen.

2. Minder administratie

Succesvolle organisaties richten zich met name op de zaken waarin zij goed zijn. Een techbedrijf richt zich dus op tech en kan andere zaken beter uitbesteden. Zelf (tijdelijk) personeel werven en inhuren brengt een enorme administratieve last met zich mee. Kies je voor een uitzendbureau dan blijft dit bureau de werkgever, waardoor planning, salarisbetaling en verzuim niet langer een verantwoordelijkheid van de organisatie zijn. Zo blijft er meer tijd over voor de zaken waarin het bedrijf echt goed is.

3. Snel nieuw personeel

Wanneer een organisatie nieuw personeel zoekt treedt er meestal een langdurig traject in werking. Er moet een vacature worden opgesteld en uitgezet en vervolgens moet men, als er reacties binnenkomen, cv’s en sollicitatiebrieven doornemen. Ook moeten referenties worden gecontroleerd en natuurlijk moeten er gesprekken worden gevoerd. Wanneer werving en selectie niet je core business is kost dit hele traject vaak veel tijd en energie. Een uitzendbureau is hierin echter gespecialiseerd en kan meestal veel beter en sneller inschatten welke kandidaat geschikt is. Ook zijn zij expert in het opstellen van goede vacatureteksten en hebben zij een groot netwerk, waardoor de juiste kandidaat makkelijker bereikt wordt. Wie snel personeel nodig heeft kan de werving en selectie dus beter uitbesteden aan een uitzendbureau.

4. Je loopt minder risico

Doordat het uitzendbureau de werkgever van de uitzendkracht blijft, loop je als bedrijf tenslotte minder risico. Bij uitval, verlof of ziekte moet het uitzendbureau het loon doorbetalen. Ook kun je de samenwerking met de uitzendkracht veel flexibeler opzeggen. Zo voorkom je dat je personeel moet doorbetalen waarvoor eigenlijk geen gepast werk meer is.

Onze partners