Gepubliceerd op 30 juni 2020

4 originele teambuilding activiteiten

Heeft jouw baas al een activiteit gepland om met het bedrijf te doen zodra iedereen na de lockdown weer bij elkaar mag komen? Dit is bij uitstek het moment om een teambuilding activiteit te plannen met alle werknemers. Wordt er niets gepland? Neem dan zelf het heft in handen en organiseer een leuke activiteit met jullie afdeling! Zo kom je na een tijd van afzondering direct weer samen in de flow. Je vraagt je misschien af wat je kunt organiseren, anders dan een bedrijfsbarbecue of solexrit? Wij zetten hieronder 4 originele teambuilding activiteiten voor je op rij ter inspiratie!

1. Speel een levensgroot spel

Willen jullie eens iets anders spelen dan een tactisch teambuildingsspel waarin je gezamenlijk een cases uit de branche moet oplossen? Kies voor een levensgroot spel! Afhankelijk van jullie keuze los je bijvoorbeeld een moord op, of vind je de leugenaar die zich onder jullie bevindt. Maar je kunt ook kiezen voor een sportievere invalshoek en levensgrote oudhollandse spelletjes spelen. Ga bijvoorbeeld aan de gang met een enorme Jenga toren, of pluk de stokjes uit een levensgroot Mikado-spel.

2. Organiseer zelf een pub quiz

Heb je toch meer zin in een activiteit die is toegepast op jullie bedrijf of branche? En een activiteit waarbij een lekker glaasje bier of wijn een grote rol speelt? Dan is het een aanrader om zelf een pub quiz te organiseren. Dit kun je doen op de werkvloer, maar natuurlijk ook in een wat sfeervollere afgehuurde ruimte of café. In de meeste gevallen denkt de verhuurder met je mee over de mogelijkheden binnen de 1,5m samenleving, dus hierover geen zorgen.

3. Ga de kou in voor een leerzame activiteit

Frisse buitenlucht stimuleert de creativiteit én zorgt voor hernieuwde energie! Een gezamenlijk uitje in de kou is dus helemaal zo gek nog niet! Leuke teambuilding activiteiten op het ijs zijn bijvoorbeeld ijshockey-, curling- of schaats clinics van echte professionals. Of wees eens creatief met ijs en maak een heuse ijssculptuur! Na afloop genieten jullie gezamenlijk nog van een lekker warm hapje en drankje op locatie.

4. Zet een speurtocht uit

Genoot jij vroeger ook zo van speurtochten tijdens, toen nog, Koninginnedag? Er is geen betere groep om dit soort teambuilding activiteiten mee te herhalen dan met je collega’s. Zet een ouderwetse speurtocht uit! Natuurlijk, je kunt achter de hints aan met een niet-zo-originele solex, maar je kunt bijvoorbeeld ook met een klassieke auto of op de tandem op pad. Fanatisme en lachsalvo’s zijn gegarandeerd.

Tot het zover is, of als herinnering aan de leuke teambuilding activiteit, kun je jouw collega’s of werknemers ook alvast relatiegeschenken geven ten tijde van het coronavirus. Hier vind je 3 originele ideeën.

Onze partners