Gepubliceerd op 20 november 2020

17 lifehacks voor een ontspannen verhuizing

Voorbereiding is het halve werk. Dat is zeker van toepassing op een verhuizing. We hebben 17 lifehacks voor je verzameld om je verhuizing perfect voor te bereiden én uit te voeren.

Voor de verhuizing

1. Laat nieuwe meubels op je nieuwe adres bezorgen
Koop je nieuwe meubels? Laat ze zoveel mogelijk op je nieuwe adres bezorgen. Houd wel rekening met de levertijd.

2. Voorkom een dubbele inrichting
Ga je samenwonen? Grote kans dat je beide een complete inrichting hebt. Bepaal vooraf welke meubels je houdt en welke weg mogen. Zo voorkom je dat je onnodig veel meubels moet verhuizen.

3. Pak een doos in met de belangrijkste spullen
Na een lange dag verhuizen, is het tijd om naar bed te gaan. Maar in welke doos zat ook alweer je toilettas? Daar zit je niet op te wachten. Pak daarom een doos in, met alles wat je die avond en de volgende ochtend nodig hebt. Vervoer deze doos in je eigen auto, zodat je ‘m niet verliest tussen alle andere dozen.

4. Label alle dozen
“Waar moet deze doos naartoe?” Die vraag wil je niet elke keer horen. Label alle dozen met de ruimte waar ze naartoe moeten. Schrijf er voor jezelf ook bij welke spullen in de doos zitten.

5. Label de slaapkamers
Verhuis je naar een grote woning? Geef elke slaapkamer een nummer. Hang bij elke slaapkamer een briefje aan het kozijn (niet aan de deur) met het juiste nummer.

6. Gooi oude spullen weg
Hoe minder spullen je hebt, hoe minder je hoeft te verhuizen. Je hebt de afgelopen jaren waarschijnlijk meer verzameld dan je denkt. Ga kritisch door je spullen heen en bedenk of je het allemaal wil bewaren. Doe weg wat je niet meer nodig denkt te hebben.

7. Demonteer vooraf al je meubels
Demonteer alle tafels, bedden, kasten en andere meubels. Daar zit je op de verhuisdag niet op te wachten. Pak kwetsbare onderdelen in met noppenfolie.

8. Verzamel schroeven en onderdelen
Verzamel per meubelstuk alle onderdelen zoals schroeven, bouten en moeren. Stop ze in een zakje en plak dit zakje met tape aan het meubel. Zo weet je ze altijd terug te vinden.

9. Haal de lades uit de meubels
Dit scheelt aanzienlijk in het gewicht. Je voorkomt ook direct dat lades uit het meubel vallen, tijdens het verplaatsen.

10. Laat kleding aan de hangers hangen
Door er een vuilniszak omheen te doen, houd je ze schoon. Leg de kleding op de achterbank van je auto, en hang ze weer op zodra je kledingkast in elkaar zit.

11. Rol handdoeken en overige kleding op
Dat neemt minder ruimte in beslag dan wanneer je ze opvouwt.

12. Verhuis breekbare spullen met je eigen auto
Denk aan televisies, spelcomputers, kunstwerken en muziekinstrumenten. Zo beperk je de kans op beschadigingen.

13. Verpak dekens en kussens vacuüm
Dekens en kussens nemen veel ruimte in beslag. Door ze vacuüm te verpakken, worden ze kleiner en zijn ze makkelijker te tillen.

14. Zet borden op de zijkant
Door ze verticaal in te pakken, is de kans groter dat ze allemaal heel blijven.

Tijdens en na de verhuizing

15. Laad matrassen als laatste in
Je schuift ze gemakkelijk bovenop de dozen en meubels die al zijn ingeladen. Zo maak je optimaal gebruik van de ruimte in de verhuiswagen of aanhanger.

16. Zet als eerste je bed in elkaar
En maak het bed direct op. Dan duik je aan het eind van deze zware dag, zo je bed in.

17. Pak alles zo snel mogelijk uit
Want van uitstel komt afstel. Voor je het weet leef je maanden uit dozen en ben je constant aan het zoeken naar je spullen.

Dit waren onze 17 lifehacks voor een ontspannen verhuizing. Succes en alvast veel plezier in je nieuwe woning.

Verhuisbedrijf Henneken Zoetermeer
Goudstraat 51
2718 RD Zoetermeer
Tel: 079 204 0275
Fax: 079 361 0865

Over ons

Onze partners