Gepubliceerd op 10 december 2018

Zakelijk internet afsluiten? Lees eerst deze tips

Er zijn enkele dingen die je niet kunt missen in je werkomgeving. Denk hierbij aan een comfortabele bureaustoel en een goede computer, maar ook aan snel internet. Om online te kunnen gaan in je kantoorpand, kun je een zakelijk alles in 1 pakket afsluiten. Maar hoe vind je het beste abonnement? Dat lees je in dit artikel.

Bepaal hoe snel je internet moet zijn
Je kunt geld besparen door een abonnement met wat trager internet af te sluiten. Dit is prima als je niet zo veel online bent of het internet alleen gebruikt om mailtjes te versturen en af en toe wat websites te bezoeken. Houd je je echter vaak bezig met downloaden, uploaden en andere online activiteiten die een goede internetverbinding vereisen? Dan kun je beter een wat duurder abonnement met sneller internet afsluiten.

Vergelijk abonnementen met elkaar
Er zijn diverse providers die zakelijke internetabonnementen aanbieden. Je kunt het eerste abonnement afsluiten dat je tegenkomt, maar het is verstandiger om abonnementen met elkaar te vergelijken. Op deze manier vind je niet alleen het beste abonnement voor zakelijk internet, maar scoor je bovendien de beste aanbieding. Dit is belangrijk, want je wil natuurlijk niet onnodig te veel betalen voor je zakelijke internet.

Check tijdelijke acties
Bij het vergelijken van internetabonnementen moet je zeker de tijdelijke acties van de diverse providers niet vergeten mee te nemen. Door van een tijdelijke actie te profiteren, kun je namelijk veel geld besparen. Soms eenmalig, maar soms ook een jaar lang of zelfs gedurende de gehele looptijd van het contract.

Controleer de contractduur
Wil je niet te lang aan jouw abonnement vast zitten? Neem dan een abonnement met een contractduur van een jaar. Vind je het niet erg om langer aan je abonnement vast te zitten? Dan raden wij je aan om een contract met langere looptijd af te sluiten. Een contract met langere looptijd is doorgaans namelijk goedkoper dan een jaarcontract.

Kies eventueel voor alles in 1
Wil je niet alleen internetten op kantoor, maar ook televisiekijken? Dan kun je beter een alles in 1 abonnement afsluiten. Een alles in 1 abonnement is voordeliger dan een los internetabonnement en een los televisieabonnement. Bovendien kun je bij dit abonnement ook vaste telefonie nemen, mocht je dit nodig hebben op de zaak.

Artikel mede mogelijk gemaakt door Gronline