Gepubliceerd op 29 juni 2017

Werk in uitvoering

Simpelweg de goede mensen zoeken voor openstaande vacatures bij het regionale mkb: dat vinden ze bij Luba Uitzendbureau eerlijk gezegd niet genoeg. “We willen onze kandidaten een betere positie op de arbeidsmarkt geven. En werkgevers helpen met mensen die serieus kunnen bijdragen aan het succes van hun onderneming.”

En dus investeren ze bij Luba in hun mensen. Bieden opleidingen en cursussen aan. Geven loopbaancoaching. Vestigingsmanager Bas Burlage: “Voor ons houdt het niet op als we een match hebben gemaakt tussen een werkzoekende en een bedrijf. We willen juist betekenis geven aan iemands rol bij een bedrijf, hem of haar écht van waarde laten zijn. En dus kijken we naar aanvullende scholing, naar persoonlijke vaardigheden en skills.” Luba heeft overeenkomsten met verschillende opleiders in Nederland om haar uitzendkrachten verder te helpen.

Echt contact
Vestigingsmanager Bas Burlage zweert bij een persoonlijke aanpak. “Daar profiteren we namelijk uiteindelijk allemaal van: bedrijven, werknemers en de maatschappij. Persoonlijk betekent voor ons dat we echt de tijd nemen voor een gesprek over wensen en behoeftes, zodat we een gedegen functieprofiel hebben waar we heel gericht voor kunnen zoeken.” Dat blijken kandidaten en bedrijven te waarderen: de kans op een serieuze match is simpelweg groter. Het scheelt veel tijd en frustratie.

Meer dan een match
De arbeidsmarkt kan heel grillig zijn. De economische crisis heeft er een aantal jaar flink in gehakt. Maar nu de economie duidelijk opleeft, krijgen ze het ook bij Luba steeds drukker. “Je merkt dat er weer behoefte is aan extra arbeidskrachten. Wij nemen de regio nadrukkelijk als uitvalsbasis: dat werkt op de lange termijn het beste, is onze ervaring”, vertelt Burlage. Voor alle mensen die zich bij Luba inschrijven starten ze een actieve zoektocht, ook als er niet direct een geschikte vacature open staat. “We stellen mensen ook wel eens voor bij klanten, zonder dat er een vacature-aanvraag is. Of we helpen ze op andere manieren: door hun CV professioneler te maken of hun sollicitatievaardigheden te oefenen.”

Met de gemeentes in de Noordkop – Schagen, Hollands Kroon en Den Helder – werkt Luba actief samen om de mensen uit het sociaal domein meer kansen te bieden op een baan. “We kijken of we mensen direct kunnen plaatsen, beoordelen hun cv’s en helpen ze om het zoeken naar werk te vergemakkelijken.”

Juist in Schagen
Logische stap voor Luba om in Schagen een vestiging te openen. “We willen dicht bij onze klanten zitten, weten wat er lokaal speelt zodat we daar met onze activiteiten goed op in kunnen spelen.” Luba Uitzendbureau heeft ook nog vestigingen in Alkmaar en Medemblik; de drie locaties werken waar nodig samen. “Met Schagen werken we van Langedijk tot Den Helder, en van de kust tot de A7.” De keuze voor Schagen was snel gemaakt, aldus Burlage die samen met intercedent Joyce Kok de gloednieuwe vestiging in Schagen bestiert. “Schagen is in 2016 uitgeroepen tot de tweede mkb-vriendelijkste gemeente van Nederland. Je ziet ook dat de bedrijven hier weer stappen willen gaan maken, het optimisme is groot.” «

LUBA UITZENDBUREAU
www.luba.nl

Tekst: Isabelle Brus / Fotografie: Marcel Rob