Gepubliceerd op 13 februari 2020

Waarom je als ondernemer voor de refurbished iPhone moet kiezen

Een nieuwe iPhone kost tegenwoordig al snel zo’n €800, of zelfs nog duurder wanneer je een luxer model op het oog hebt. Niet iedereen heeft daar zoveel geld voor over, maar gelukkig kun je ook voor een refurbished variant gaan. Dit zijn gebruikte iPhones die er nog als nieuw uitzien en stukken goedkoper zijn.

Wat is een refurbished iPhone?

Een refurbished iPhone is een eerder gebruikte iPhone die een tweede leven krijgt. De iPhone wordt uitbundig getest en gecontroleerd op defecten, waarbij kapotte onderdelen worden vervangen. Meestal zijn dit de accu en het scherm. Daarna wordt ze verkocht via verschillende aanbieders.

De voordelen van een refurbished iPhone

Refurbished iPhones zijn big business, omdat deze veel voordelen hebben ten opzichte van een nieuw exemplaar. Het grootste verschil zit hem in de prijs. De prijs van een refurbished iPhone ligt namelijk veel lager dan de nieuwprijs, al gauw zo’n €150 voor een refurbished iPhone 8, en voor de iPhone X kan dit zelfs oplopen tot €300. Dit is helemaal interessant voor ondernemers, omdat je zo wel het gemak krijgt van Apple maar niet de hoge kosten die daaraan verbonden zitten. Daarnaast is een refurbished smartphone een duurzame keuze, omdat het product langer meegaat en niet wordt weggegooid terwijl deze het nog gewoon doet. Ook krijg je bij een refurbished iPhone vaak een garantietermijn van 1 tot 2 jaar, wat meer is dan bij Apple zelf. Mocht er dan binnen die termijn alsnog iets defect blijken, dan zitten daar dus geen hoge kosten aan verbonden.

Waarom Apple en geen Android?

De meeste refurbished smartphones die op de markt worden aangeboden, zijn iPhones. Er komen wel steeds meer refurbished smartphones van bijvoorbeeld Samsung, omdat ook dit een populair merk is, maar Apple steekt er nog steeds bovenuit. De reden dat er voornamelijk refurbished iPhones worden aangeboden, is omdat deze veel langer meegaan dan een Android smartphone. Android smartphones bestaan namelijk uit hardware en software van verschillende partijen, waardoor er sneller problemen ontstaan. Bij een iPhone is dat niet het geval.