Gepubliceerd op 10 december 2018

Verhoog de duurzaamheid van je kantoor

Naast afvalscheiding, milieuvriendelijk papier en energiezuinige apparatuur kun je nog meer doen om de duurzaamheid van je kantoor te verhogen. Heb je al eens aan duurzame meubels, verf en behang gedacht?

Je kunt zelf behoorlijk wat doen voor een duurzaam kantoor. Naast isolerende maatregelen kun je denken aan zonnepanelen op het dak. Nog makkelijker is het om oude bureaus en kasten te vervangen door meubels van duurzame materialen. En krijgt je kantoor een nieuwe look met nieuw behang of een nieuwe lik verf, dan kun je eveneens kiezen voor duurzaam.

Verantwoorde kantoormeubelen
Als je een nieuw bureau, ladekast of stellingkast aanschaft voor je kantoor, kies dan vooral voor herverwerkte materialen. Ga je voor hout, zorg er dan voor dat je kantoormeubelen het FSC-logo hebben. Dan is het hout namelijk afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Op deze manier draag je er zorg voor dat de bossen in stand blijven.

Meubels met het FSC-keurmerk zijn te herkennen aan het FSC-label. Dat duurzame meubels niet duurder hoeven te zijn dan meubels zonder duurzaamheidskeurmerk, bewijst het feit dat alle houten meubels van Kwantum het FSC-label dragen.

Duurzame verf en behang
Krijgt je kantoor een nieuwe uitstraling met een nieuwe verflaag of nieuw behang, kies dan ook voor duurzaam. Ga je voor behang op de muur, kies dan behang met het FSC-keurmerk. Dan weet je zeker dat het afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Zo laat je niet alleen je werknemers, maar ook je klanten zien dat je een goed MVO-beleid voert. Als het om verf gaat, is watergedragen verf die gemaakt is van herwinbare grondstoffen een duurzame optie. Let ook op of de verf oplosmiddelarm is. Veel duurzame verf is te herkennen aan een speciaal logo. De meest duurzame lakverf heeft lijnolie als basis. Duurzame muurverf is gemaakt van leem.