Ultieme checklist bij installatie van een grootkeuken

18 december 2020 13:20

Ultieme checklist bij installatie van een grootkeuken

Een efficiënte grootkeuken legt de basis voor een succesvol en winstgevend horecabedrijf. Dus is het essentieel dat indeling, routing en gekozen apparatuur in de bedrijfskeuken perfect aansluiten bij uw activiteiten.

Metos helpt onder andere horeca, bedrijven, zorginstellingen, ziekenhuizen en onderwijsinstellingen bij het realiseren van ergonomische, complete én duurzame grootkeukens. Als één van de grootste grootkeuken leveranciers kan Metos putten uit een rijk assortiment kwaliteitsproducten en decennialange praktijkervaring.

De inrichting van een professionele keuken is een behoorlijk complexe puzzel. Daarom begint het traject naar een bedrijfskeuken op maat altijd met goed luisteren en stellen van de juiste vragen. De adviseurs van Metos brengen samen met jou de belangrijke parameters in kaart: het type eetgelegenheid, de beschikbare afmeting, warm/koud voedsel, omvang van het keukenteam, de gewenste apparatuur en je eigen persoonlijke wensen en voorkeuren qua lay-out en uitstraling.

Maximaal benutten van ruimte

De verzamelde informatie wordt verwerkt in een plattegrond, ook wel vlekkenplan genoemd. Op basis van de werkelijke afmetingen worden de locatie van de werktafels, de apparatuur en de accessoires ingetekend. De insteek is hierbij altijd: maximaal benutten van de beschikbare ruimte zodat je prettig en efficiënt kunt werken.

Speciale aandacht krijgt het uitdenken van de meest efficiënte routing. Of beter: routings, want feitelijk bestaan in een keuken drie verschillende routings. De grondstoffen- en productrouting, de personeelsrouting, en de afvalrouting.

Covid-19 en hygiënisch werken

Het is zeer belangrijk deze routings goed gescheiden te houden. Omwille van de efficiency, maar zeker ook om de hygiëne en voedselveiligheid te waarborgen. Zeker in deze tijden van Covid-19 wordt in Metos bedrijfskeukens extra aandacht gegeven aan hygiënisch werken en het naleven van de HACCP-voorschriften.

Werken met plezier

Metos voegt hier graag een extra aspect aan toe: het creëren van een prettige werkomgeving. Geen onnodige meters maken, apparatuur en meubilair slim positioneren en letten op temperatuur en luchtvochtigheid, maken het verschil voor het keukenteam en de andere medewerkers. Dit resulteert in snellere bereiding, hoge kwaliteit en minder verspilling. Een routing met als uitgangspunt efficiency, hygiëne én werkplezier maakt ook de lange termijn het verschil. Bijvoorbeeld door de basis te leggen voor het verlagen en voorkomen van ziekteverzuim of arbeidsongeschiktheid.

Slimme keuken-apparatuur

Keukenapparatuur hoort voor je te werken. De juiste keukenapparatuur stelt je in staat om snel en met plezier smakelijke gerechten te bereiden in het gevraagde tempo. Metos helpt bij het inpassen van de laatste technologie in je horecakeuken, zoals combisteamers om meerdere gerechten te kunnen voorbereiden en slow cooking te kunnen toepassen. Bij het kiezen van apparatuur is het vaak interessant om energie-zuinige varianten te kiezen. Zo kun je meestal profiteren van één of meerdere subsidies, zoals de Energie-investeringsaftrek (EIA), Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Vervroegde Afschrijving Milieu-investeringen (VAMIL).

Alleen eigen installateurs

Metos werkt bij de installatie van een grootkeuken uitsluitend met eigen installateurs. Grote zorg wordt besteed aan het plaatsen van de elektrische installatie, de aansluitingen voor water en gas, voorbereiden van de afzuiginstallatie. Pas als dit volgens tekening is, krijgen de kooklocaties en apparatuur hun plek. Zo kan de grootkeuken in gebruik geworden genomen op de afgesproken datum. Metos gaat graag met je om tafel om jouw ideale grootkeuken te ontwikkelen!

Birnieweg 2

7418 HH Deventer

088 – 0242 300

info@metos.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.