Gepubliceerd op 27 september 2017

Tips om je informatiebeveiliging te regelen als een professional

Informatiebeveiliging is elke dag in het nieuws. Hacks, ransomware en datalekken zijn aan de orde van de dag. Leveranciers van producten en oplossingen duiken op deze ontwikkeling en beloven veiligheid als je hun klant wordt. Gelukkig zijn er ook een aantal dingen die je zelf kunt doen om veiliger te worden, zonder dat het je een Euro extra kost!

In de te downloaden whitepaper geven we vijf tips die voor elke computergebruiker te implementeren zijn en waar zelfs de professionals nog nieuwe inspiratie door op kunnen doen. Daarnaast geven we ook vijf tips voor de professional zelf!

Belangrijke onderwerpen zoals 2 Factor Authenticatie, SSL, VPN en Pretty Good Privacy (PGP) worden uitgebreid besproken in de whitepaper. Wanneer u 2 factor authenticatie gebruikt, dan combineert u gebruikersnaam en wachtwoord met een code die bijvoorbeeld op uw telefoon gegenereerd wordt. Op die manier zal iemand die met uw inloggegevens probeert in te loggen, toch niet in staat zijn dat te doen.

Een andere tip is het gebruik maken van een VPN-verbinding. Wanneer je verbinding maakt via een VPN-verbinding, dan leg je als het ware een betrouwbare tunnel over een internetverbinding heen. Omdat het dataverkeer in die tunnel versleuteld wordt, kan een kwaadwillende de data niet inzien.

Ten slotte, ook emailberichten zijn te versleutelen, zodat ze niet door een derde in te zien. De gebruikte technologie hiervoor, Pretty Good Privacy (letterlijk: behoorlijk goede privacy) wordt meestal afgekort tot PGP. Emails zijn alleen te lezen als zowel de verzender als ontvanger in het bezit zijn van een encryptiesleutel waarmee een bericht versleuteld en ontsleuteld kan worden.

Bent u benieuwd naar al deze technieken & wilt u tips ontvangen hoe u zich het best kunt beveiligen?
Download dan hier onze whitepaper