Gepubliceerd op 6 april 2019

Spring Real Estate opent kantoor in Arnhem

De ervaren vastgoedadviseurs van Spring Real Estate begeleiden ondernemers via een vernieuwend concept in hun zoektocht naar nieuwe bedrijfshuisvesting of heronderhandelingen van huurcontracten.

De ervaren vastgoedadviseur van Spring Real Estate begeleiden ondernemers via een vernieuwend concept in hun zoektocht naar nieuwe bedrijfshuisvesting of heronderhandelingen van huurcontracten. “Spring Real Estate is in 2011 in Amsterdam opgericht door 4 voormalig DTZ-bedrijfsmakelaars gespecialiseerd in kantoren”, vertelt Spring Real Estate-partner Stijn de Blaaij. “In 2011 was de crisis op zijn hoogtepunt. Veel huurders van kantoren hadden destijds contracten met hoge huurlasten en dat was en is een ongewenste situatie. Om daar verandering in te brengen, hebben we Spring Real Estate opgericht. Ons primaire doel is tweeledig: huurders begeleiden in het vinden van geschikte bedrijfshuisvesting met een lagere huur of hen bijstaan in de heronderhandeling over bestaande huurcontracten. Met deze werkwijze hebben wij de afgelopen 7 jaar ruim 400 transacties verricht.”

Nieuwe groeistrategie

Stijn de Blaaij: ‘’De afgelopen jaren hebben wij onze dienstverlening kunnen verbreden en zijn wij doorgegroeid tot een full service vastgoedorganisatie. In 2017 hebben wij een nieuwe groeistrategie geformuleerd om onze dienstverlening nog verder uit te breiden. Dit heeft geresulteerd in agency teams in Amsterdam, Den Haag en Oost-Nederland en een beleggings- en taxatieafdeling. Hiermee bieden wij niet alleen een full service dienstverlening aan opdrachtgevers, maar ook lokale aanwezigheid.

Vernieuwend concept

“Ons concept is vernieuwend en onderscheidend”, legt Property Marketeer Denise van der Meer uit.” Klassiek was de benadering van huurders vanuit het aanbod waarin een ‘normale’ bedrijfsmakelaar vooral werkte voor de verhuur/eigenaar van een kantoorgebouw. Wij stellen in onze dienstverlening het belang van de huurders centraal: hoe kunnen wij huurders zo goed mogelijk helpen bij hun wensen en pakket van eisen?”

Inhouse database

Robert Jan Buis RT-SMP: “Bij ons advies gaan we niet over een nacht ijs. Data vormt een integraal onderdeel van onze dienstverlening. We werken onder andere met data uit onze eigen database, de Springbase, een van de meest complete in-house vastgoed databases van Nederland. Ons research team combineert openbare bronnen zoals vastgoeddatabanken, het Kadaster en Company Info met specifieke huurdersinformatie uit ons in-house callcenter. Op basis van de behoefte van een huurder kunnen wij voor onze klanten inzichtelijk maken welke locaties vrij zijn, maar ook welke vrij komen. Vanuit die informatie maken we uiteindelijk een selectie en brengen wij het meest optimale advies uit. Communicatie is key, daarom verbinden wij aan elke opdracht een property marketeer waarmee ook de SEO en SEA zijn gewaarborgd.”

App

De eerste bezichtiging van een pand vindt anno nu online plaats, weet Robert Jan Buis. “Zowel via onze website www.springrealestate als via onze eigen Spring Real Estate App tonen wij ons aanbod zo optimaal mogelijk. Onze opdrachtgevers kunnen met één druk op de knop zien hoe een pand eruitziet. Elke locatie wordt begeleid met uitgebreide en actuele content zoals de bereikbaarheid, parkeermogelijkheden en opleveringsniveau. Het is daarnaast mogelijk om via de website en de app direct een bezichtiging in te plannen.’’

Regio Oost-Nederland

Spring Real Estate is landelijk actief. Robert Jan Buis is verantwoordelijk voor de regio Oost-Nederland, het gebied Arnhem, Zwolle en Enschede. “Wij werken met lokale vastgoedadviseurs, daarom hebben wij sinds kort ook een kantoor in Arnhem om onze opdrachtgevers in Oost-Nederland te bedienen.’’

Het Ideale Kantoor (HIK)

Robert Jan Buis en zijn collega’s zijn ervaren vastgoedadviseurs op het gebied van bedrijfshuisvesting. “Een kantoor is tegenwoordig meer dan alleen maar een werkplek”, licht Robert Jan toe. “Het ideale kantoor faciliteert een organisatie optimaal. Centraal hierin staan de werkprocessen.‘’ Alexander Zweering en Stijn de Blaaij, beide partner van Spring Real Estate, schreven hierover het een boek genaamd ‘Het Ideale Kantoor’. Dit boek legt als eerste een verband met de fysieke omgeving waarin mensen werken. Uit onderzoek blijkt dat de fysieke omgeving in belangrijke mate het succes van een organisatie bepaalt. De kennis helpt ondernemers om optimaal inzicht te krijgen in een scala aan processen waarmee ze hun voordeel kunnen doen.”

Spring Real Estate Robert Jan Buis www.springrealestate.nl

Tekst: Mathilde Lentjes

Fotografie: Jacques Kok