Gepubliceerd op 8 november 2018

Personeel tevreden houden: 5 tips

Je personeel werkt hard voor je, en het is dus ontzettend belangrijk om ze tevreden te houden. Dit doe je natuurlijk door ze een goed salaris en een fijne werkplek te bieden, maar er zijn meer handige manieren om je personeel tevreden te houden. Een blijk van waardering en voldoende begrip komen vaak al een heel eind. Met deze tips zorg jij ervoor dat jouw personeel tevreden blijft, en hun werk fijn blijft vinden. 

  1. Waardering tijdens de feestdagen

De kerst komt alweer steeds dichterbij, en dus ook de kerstpakketten mogen weer uitgezocht worden. Gebruik de kerstpakkettenkiezer om direct een kerstpakket te vinden dat bij je onderneming en je werknemers past. Veel Nederlanders verwachten een kerstpakket te krijgen, dus het is zeker niet onverstandig om hier gewoon aan mee te doen. Daarbij is het toch weer net dat stukje extra waardering dat je personeel tevreden maakt, en houdt.

  1. Verjaardagen en feestdagen

Je kunt de kerstpakket ideeën natuurlijk ook voor andere doeleinden gebruiken. Een verjaardag, een andere feestdag, of gewoon tussendoor als een bedankje voor het harde werk. Gebruik de verjaardagen en feestdagen hoe dan ook zeker om even een extra blijk van waardering te geven. Een feestdag kun je vieren met een vrije dag, of zelfs een leuk teamuitje. Een verjaardag vier je natuurlijk met een kaartje en eventueel een lekker stuk taart!

  1. Lunch of diner op de zaak

Een andere leuke verrassing om je personeel mee tevreden te houden is natuurlijk een lekkere lunch of een gezellig diner op de zaak, of zelfs buiten de zaak. Wordt er een dag hard gewerkt, dan mag je het hardwerkende personeel gerust belonen met een lekkere lunch in de kantine, of ze gewoon gezellig mee uit eten nemen om de week af te sluiten.

  1. Vrije tijd

Het leven is natuurlijk veel meer dan alleen maar werk. Houd je medewerkers dan ook tevreden door ze genoeg vrije tijd te geven, zeker in belangrijke tijden zoals schoolvakanties, op verjaardagen of andere feestdagen.

  1. Flexibiliteit en vrijheid

Naast vrije tijd is ook het algemene gevoel van vrijheid belangrijk. Ben flexibel en bindt je medewerkers niet te snel aan vaste uren, vaste dagen of verplichte aanwezigheid op specifieke momenten. Geef ze een stukje eigen verantwoording zodat ze zichzelf vrij kunnen voelen en hun tijd flexibel in kunnen delen. Dit zorgt er op zijn beurt weer voor dat het werk vaak sneller verzet wordt, en dat de kwaliteit van het werk beter wordt. Vrijheid blijheid, en dat zeggen ze niet voor niets!