Gepubliceerd op 21 mei 2019

Op A1 Bedrijvenpark Deventer is de toekomst al begonnen

“Voor Deventer is A1 Bedrijvenpark Deventer een bron van groei en welvaart” zegt Thomas Walder, wethouder Economie. “Dit is nadrukkelijk dé uitgelezen plek voor de toekomst van ondernemen.”

Aan Europa’s belangrijkste transportroute

Door zijn strategische locatie, pal aan de A1 en op 5 minuten van de A50, vormt het hypermoderne bedrijvenpark de ideale uitvalsbasis voor internationaal georiënteerde, logistieke ondernemingen.

Thomas Walder: “De A1 wordt steeds belangrijker als doorvoerroute van ruwweg Amsterdam naar Moskou. De snelweg wordt bovendien verbreed van 2 keer 2 naar 2 keer 3 rijbanen. We hebben het dan ook niet voor niets over A1 Bedrijvenpark: perfect toegankelijk gelegen aan de A1 op een aantrekkelijke A1 zichtlocatie.”

Het park heeft een totale oppervlakte van 129 hectare. Daarvan bestaat 40% uit water en groen, waardoor het zich één van de groenste bedrijventerreinen van Nederland mag noemen. Alle ondernemingen op A1 Bedrijvenpark Deventer zijn aangesloten bij het collectieve parkmanagement (verzorgd door Bedrijvenparkmanagement Deventer), met als doelstellingen: behoud van hoogwaardige uitstraling, duurzaam beheer en onderhoud, efficiencyvoordelen d.m.v. collectieve inkoop en waardebehoud van vastgoed door de kwaliteit van de omgeving.

“Voor ons als gemeente Deventer wordt, zodra je als automobilist de IJssel nadert dan wel bent overgestoken, het bedrijvenpark visueel heel bepalend. Een mooie toevoeging  aan de skyline van Deventer.”

Duurzaam gemotiveerde nieuwe vestigers

Wethouder Thomas Walder legt uit dat A1 Bedrijvenpark Deventer zich sterk onderscheidt van wat men op het gebied van bedrijventerreinen gewend is, vooral als het gaat om duurzaamheid.

“Zo is het als één van de eerste bedrijventerreinen van ons land compleet aardgasloos. En dat klinkt nu misschien volkomen logisch en voor de hand liggend, maar ten tijde van de allereerste opzet in 2009 was het dat geenszins. Destijds zorgde dat aspect voor nogal wat gefronste wenkbrauwen. Dat was toen nog niet gebruikelijk, niemand deed dat nog.

Maar het zorgt er nu wel voor dat A1 Bedrijvenpark Deventer bedrijven trekt die zelf koploper zijn op duurzaam gebied – een ontwikkeling die wij als gemeente Deventer uiteraard toejuichen.”

Hij vertelt dat het park een gestage aanwas van nieuwe vestigers kent. “Momenteel wordt er gebouwd door een drietal prominente partijen. Van der Valk realiseert er een nieuw hotel- en congrescomplex, het meest duurzame van alle Van der Valk Hotels in Nederland, gericht op zowel de toeristische als de zakelijke markt. Het nieuwe, 5 hectare grote distributiecentrum dat Sligro samen met Heineken bouwt, zorgt ervoor dat vanuit deze centraal gelegen locatie klanten in Oost- en Midden-Nederland nog beter kunnen worden bediend, met minder gereden kilometers. En in het nieuwe sorteercentrum van het Leger des Heils gaat men ingezamelde textiel sorteren middels infrarood technologie; zodoende is kleding die niet verkoopbaar blijkt te zijn, toch prima te recyclen.

Bovendien werken wij aan een toekomstgericht waterstoftankstation. Wij hopen dat die voorziening op den duur nog andere logistieke partijen zal trekken.”

Tekst: Theo Bennes

A1 Bedrijvenpark Deventer
Gemeente Deventer
Grote Kerkhof 1
7411 KT  Deventer
Tel. 0570 – 693253

www.a1bedrijvenparkdeventer.nl