Gepubliceerd op 3 april 2020

Ondernemer met letselschade: wat nu?

Waar werknemers in loondienst recht hebben op verschillende vormen van bescherming bij letselschade, is dit voor ondernemers niet zo goed geregeld. De kosten die ontstaan door letselschade lopen snel op als je als ondernemer niet kunt werken. Zelfs met een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ondernemers worden kosten en verlies door letselschade maar gedeeltelijk vergoed. Met juridische hulp sta je als ondernemer een stuk sterker, en krijg je de ondersteuning die nodig is.

Loondienst versus ondernemers

Werknemers in loondienst krijgen met hun arbeidscontract recht op arbeidsrechtelijke bescherming, en recht op een ziektewet uitkering. Voor ondernemers ligt dit helaas anders. Doordat ze geen arbeidscontract hebben, hebben ze ook geen recht op deze arbeidsrechtelijke bescherming. Vaak ontbreken bij ondernemers ook verzekeringen tegen arbeidsongeschiktheid. Letselschade vormt daardoor al snel een groot probleem. Hoe vervelend het ook is als ondernemer na te denken over wat te doen bij letselschade, is het wel belangrijk. Een ongeval zit immers in een klein hoekje. Vaak ontstaat blijvend letselschade ook niet door een eigen fout, maar door een onvoorziene fout van iemand anders. Ook medische kosten en reiskosten mogen niet worden onderschat ­– twee voorbeelden van materiele schade waar je misschien in eerste instantie niet eens aan denkt bij letselschade.

Rechtshulp bij letselschade ondernemers

Belangrijk voor iedere ondernemer met letselschade is de hulp in te schakelen van een letselschadeadvocaat of letselschadespecialist. Letselschade bij een ondernemer is een vak apart. Alleen iemand met de nodige kennis over het ondernemerschap, boekhouding en financiële aspecten van het ondernemerschap kan de nodige hulp bieden. Bij Flyct.nl vind je letselschadeadvocaten die hun vak door en door kennen. Met de hulp van de specialisten zul je als ondernemer zo goed mogelijk door de periode met letselschade komen, en ook de periode daarna. Neem contact op met Flyct.nl en kijk samen met de gespecialiseerde advocaten naar de mogelijkheden in jouw specifieke geval van letselschade.