Gepubliceerd op 26 februari 2019

Nieuw advocatenkantoor Legalitas wil marktleider in Het Gooi worden

Met de ambitie om binnen tien jaar marktleider in Het Gooi te zijn opent Elise van Es op donderdag 7 maart haar nieuwe advocatenkantoor Legalitas in Hilversum. De advocaat, gespecialiseerd in arbeidsrecht, ondernemingsrecht en familierecht, wil met haar praktijk zowel particulieren als ondernemers helpen. Haar belangrijkste tip: ‘Vecht niet elk conflict uit. De-escaleren helpt om de relatie in de toekomst goed te houden’.

Is ontslag via Whatsapp geldig? En mag je werkgever jou via Instagram in de gaten houden als je ziek bent? Het zijn vragen die Van Es regelmatig krijgt. “Ik stel mezelf graag op als de sparringspartner van mijn klanten. Ze kunnen mij bellen voor advies, maar ik denk ook graag actief mee,” vertelt ze. “Op de werkvloer is het belangrijk om niet altijd alles uit te vechten. Met vroegtijdig advies kan ik zaken laten de-escaleren. Op de lange termijn levert dat juist een betere band tussen werkgever en werknemer op.”

Van Es treedt met regelmaat op als huisadvocaat voor verschillende bedrijven in Het Gooi. “Klanten kunnen mij onbeperkt bellen met vragen,” belooft ze. “Binnenkort openen we ook een aparte website voor klanten, waarop ze allerlei voorbeeldcontracten kunnen vinden. Wil de klant een specifieke clausule in een contract? Dan regel ik dat.” Daarnaast kan de advocaat incassozaken uit handen nemen, zodat zorgen over wanbetalers verdwijnen. 

Ambitieus

Advocaat Elise van Es heeft meer dan vijftien jaar ervaring als jurist en advocaat. Bij de start van Legalitas liggen daarom de ambities hoog. “Binnen tien jaar wil ik marktleider in Het Gooi zijn,” zegt de advocaat. “Je hoort de laatste tijd dat het niet goed gaat in de advocatuur, maar er is nog steeds genoeg werk. Wel is het zo dat mensen kritischer geworden zijn. Ze willen dat hun advocaat een stapje extra zet. Daarvoor moeten mensen bij mij zijn. Ik begin in mijn eentje, maar er is nu al zoveel werk dat ik nog drie tot vier extra advocaten zoek.” De werving voor nieuwe advocaten is al gestart.